Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Байден розповів Зеленському про майбутній пакет допомоги. Зеленський: У першій партії будуть ATACAMS

 

Президент України Володимир Зеленський розкрив подробиці щодо першої партії військової допомоги, котра має надійти до України в разі схвалення Сенатом США пакета допомоги від Сполучених Штатів для України. Про це Зеленський розповів у понеділок, 22 квітня, за підсумками його телефонних перемовин з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

"Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності", - написав Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Байден запевнив, що негайно підпише відповідний закон

За словами Зеленського, американський президент запевнив, що в разі схвалення цього нормативного акту Сенатом "негайно підпише закон", тож український лідер подякував своєму американському колезі "за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство".

Водночас у пресслужбі Білого дому повідомили, що президент Байден під час розмови з Зеленським наголосив на незмінній відданості Сполучених Штатів підтримці України, яка захищає свою свободу від російської агресії. За даними Білого дому, Байден поінформував, що як тільки Сенат ухвалить доповнення до закону про національну безпеку, а він підпише його як закон, його адміністрація швидко надасть нові значні пакети безпекової допомоги для задоволення нагальних потреб України у сфері оборони та протиповітряної оборони.

Крім того, Байден вказав і на важливість економічної допомоги з боку США для України. За його словами, економічна допомога США допоможе підтримати фінансову стабільність, відновити критично важливу інфраструктуру після російських атак і підтримати реформи, оскільки Україна просувається далі на шляху євроатлантичної інтеграції, наголошують і пресслужбі Білого дому.

Зеленський: У першій партії будуть ATACAMS

Згодом у своєму вечірньому зверненні Зеленський уточнив, що в першій партії військової допомоги з США будуть і оперативно-тактичні балістичні ракети ATACAMS. "Чотири пріоритети ключові - захист неба, сучасна артилерія, далекобійність і щоб пакети американської підтримки прибули якнайшвидше. А сьогоднішній результат - у домовленостях про "атакамси" для України всі крапки розставлені. Дякую, пане Президенте! Дякую, Конгресе! Дякую, Америко!", - наголосив Зеленський.

Схвалення нової допомоги Україні в Палаті Представників Конгресу США

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу США після декількох місяців блокування затвердила масштабний пакет допомоги Україні, а також аналогічні пакети підтримки Ізраїлю і Тайваню. На підтримку законопроєкту висловилися 311 конгресменів, проти проголосували 112 осіб.

Після схвалення нижньою палатою законопроєкт ще має затвердити Сенат. Голосування призначено на 23 квітня. Очікується, що верхня палата Конгресу підтримає пакет допомоги Україні на близько 61 мільярд доларів.

Протистояння демократів і республіканців в законодавчому органі США з питання подальшої допомоги Україні тривало з кінця 2023 року.

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес