Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Росія та її керівництво мають нести повну відповідальність за агресивну війну проти України та скоєні важкі злочини - висновки Європейської ради

 

Лідери Європейського союзу заявляють, що Росія та її керівництво повинні нести повну відповідальність за агресивну війну проти України і за скоєні важкі злочини.

Таку позицію лідери закріпили у висновках, які було ухвалено в четвер під час засідання Європейської ради в Брюсселі.

"Росія та її керівництво мають нести повну відповідальність за ведення агресивної війни проти України та за інші найтяжчі згідно з міжнародним правом злочини, а також за величезні збитки, завдані її війною. Європейська Рада підтримує триваючі зусилля, зокрема в рамках Основної групи, зі створення трибуналу для судового переслідування за злочин агресії проти України, який користувався б найширшою міжрегіональною підтримкою та легітимністю, а також майбутнього механізму компенсації", - сказано в документі.

Європейська Рада рішуче засудила триваючі порушення Росією прав людини на окупованих українських територіях, включно з депортацією дітей.

"Європейська рада рішуче відкидає і ніколи не визнає незаконні так звані "вибори", організовані Росією на тимчасово окупованих українських територіях Криму, Севастополя, Донецька, Луганська, Запоріжжя та Херсона, а також їхні результати", - наголошується у висновках.

Крім того, лідери ЄС підтвердили прихильність відновленню та реконструкції України в координації з міжнародними партнерами.

"Європейська Рада вітає нещодавнє посилення Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, що дасть змогу розширити підтримку українських правоохоронних органів на звільнених і прилеглих територіях України, а також для реформ у контексті процесу її вступу до ЄС. Європейська Рада закликає до подальшої підтримки психологічної та психосоціальної реабілітації та збільшення допомоги в розмінуванні", - прописано в документі.

Лідери також запевнили, що Європейський Союз та його держави-члени продовжать свої інтенсивні глобальні інформаційно-пропагандистські зусилля, щоб забезпечити максимально широку міжнародну підтримку всеосяжного, справедливого та міцного миру, а також ключових принципів і цілей Української формули миру з метою проведення майбутнього Глобального саміту миру.

Крім того, Європейська Рада підкреслила стратегічну важливість безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні. "Це підкреслює необхідність надання допомоги Україні у відновленні її позицій на традиційних експортних ринках, особливо на Близькому Сході та в Африці", - вказується у висновках.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: ЄС, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес