Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Зеленський - Трампу: Спочатку подумай, тоді кажи

 

Президент України Володимир Зеленський прокоментував на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у середу, 17 січня, заяви колишнього президента США Дональда Трампа, який планує знову балотуватися на прийдешніх виборах, про можливість швидко завершити війну.

Журналісти запитали Зеленського, як би він переконував Трампа, якби той був зараз у Давосі, що за Україну варто воювати. Він у відповідь нагадав, що Трамп обіцяв сісти з стіл переговорів з ним і з президентом РФ Володимиром Путіним, і надати Україні більше озброєння, якщо РФ не зупиниться, та забрати - якщо Україна не зупиниться. "Уявімо, що ми не погодимося віддати наші території, тоді Трамп припинить допомогу нам і Путін, скажімо, окупує нас через певний період часу. Тоді питання: що робитиме Трамп після цього, якщо після України Росія окупує країну НАТО?", - риторично запитав Зеленський.

За його словами, Трамп чомусь думає що, якщо дозволити Путіну зайти повністю в Україну, то Росія зупиниться. "Цього не буде. Путін не зупиниться. Питання тепер - що робитиме Трамп у США після цього? Тому що в такому разі це значить, що Європа програла і втратила найбільшу і найпотужнішу армію в Європі. Тому що вона втратить Україну", - наголосив Зеленський.

"Мені батько завжди казав: спочатку подумай - потім скажи", - резюмував президент.

Зеленський про допомогу США: Не раджу експериментувати

При цьому Зеленський зауважив, що без допомоги США і Європейського Союзу Україна продовжить боротися, але буде слабшою. "І це буде можливість для Росії захопити нас. А щойно вони нас захоплять, повірте мені, це буде війна НАТО з РФ. Я вважаю, чесно кажучи, що Путін реально цього хоче", - сказав він.

Якщо Україна не отримає очікуваної допомоги, то це, за словами Зеленського, призведе до збільшення кількості загиблих українців. "Ми будемо слабкими на полі бою. У нас буде великий дефіцит артилерії. У нас буде дуже великий дефіцит протиракетного захисту. Це означає, що ми не зможемо відбивати удари балістичними ракетами тощо. Буде велика кількість убивств і велика кількість поранених людей", - сказав він.

"Я не радив би усім експериментувати, тому що це страшний експеримент - затягувати з тією чи іншою допомогою", - додав Зеленський.

Він зауважив, що допомога Україні - це безпека всього європейського континенту, яка впливатиме "на безпеку на всіх континентах". "Не допомога Україні - це і не допомога багатьом континентам, де може бути посіяний хаос через голод або інші речі", - заявив Зеленський, нагадавши про блокування Росією Чорного моря та удари по українській енергетичній системі, яка забезпечувала багато країн Європи електрикою.

Відповідаючи на запитання, чи існують обмеження з боку партнерів на удари України по території РФ , Зеленський відповів: "Звичайно, ми маємо декілька питань. Ми хочемо деокупувати всю нашу територію. У нас не вистачає дронів і снарядів. У нас є певні цілі. Звичайно, піднімаються певні такі питання. Не про те, що ми не можемо використовувати наші спроможності, але є дефіцит".

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес