Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Байден: терористи й тирани не мають перемогти, я відмовляюся допустити це

 

Президент США Джо Байден закликав Конгрес проявити єдність у питанні допомоги для України та наголосив, що він "відмовляється допустити" ситуацію, що через політичні чвари у США підтримка України опиниться під загрозою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у спеціальному зверненні увечері 19 жовтня (вночі 20 жовтня за Києвом).

Байден зазначив, що подасть у Конгрес терміновий бюджетний запит на фінансування потреб національної безпеки США з коштами у тому числі для підтримки Ізраїлю та України, та назвав це інвестицією, "безпекові дивіденди" від якої відчують багато поколінь американців.


"Що стосується України, я прошу Конгрес забезпечити щоб ми могли продовжувати надавати Україні необхідну їй зброю без зупинок, щоб Україна могла зупинити варварство Путіна в Україні", - підкреслив президент США.

Байден наголосив, що Україна досягла вже великого успіху, нагадавши, що на початку Кремль розраховував на успішний "бліцкриг", а натомість Україна за підтримки коаліції союзників під лідерством США поступово повертає окуповані території.

"Що станеться, якщо ми зараз підемо? Ми ключова держава (у процесі допомоги Україні). А Путін тим часом пішов до Ірану і Північної Кореї", - нагадав він.

Байден наголосив, що у випадку військової допомоги Україні не йдеться про участь американських військ, а лише про системи озброєння, важливі для деокупації і для того, щоб захищати тил від ракетного терору.

Він також наголосив, що Україні віддають зброю з американських складів, а кошти йдуть якраз на те, щоби поповнити їх новою зброєю американського виробництва.

"Як і в роки Другої світової, зараз патріотичні американські робітники створюють "арсенал демократії" і роблять внесок у боротьбу за свободу", - зазначив Байден.

Президент поділився згадкою про довгу подорож до Києва у лютому 2023 року, у якій його супроводжувала лише невелика група охорони і декілька радників.

"Але коли я вийшов з потяга і зустрівся із президентом Зеленським, я не почувався так, що я там один. Я ніс із собою ідею Америки, обіцянку Америки до людей, які зараз борються за те саме, за що й ми 250 років тому - свободу, незалежність, самовизначення. І коли ми із Зеленським йшли вулицями і десь далеко завили сирени, я ще сильніше ніж будь-коли відчув те, у що вірив: Америка є маяком для світу, досі... Люди завдяки нам вірять у кращий світ, краще майбутнє", - зазначив він.

"У нас вдома є певні розбіжності, і нам потрібно їх подолати. Ми не можемо допустити, щоби дріб'язкова, упереджена, "сердита" політика стала на заваді нашій відповідальності як великій державі. Ми не можемо допустити і не допустимо, щоби терористи на зразок ХАМАС і тирани на зразок Путіна перемогли. Я відмовляюся допустити це", - підкреслив Байден.

"У такі моменти ми маємо пам'ятати, ким ми є. Ми - Сполучені Штати Америки. І немає нічого неможливого для нас, якщо ми згуртовані", - завершив президент США.

Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес