Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Світовий банк схвалив $1,5 млрд позики ADVANCE Ukraine під гарантії Японії

 

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на підтримку політики розвитку і відновлення в розмірі $1,5 млрд під гарантії уряду Японії в рамках Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine).

"Позика допоможе підтримати три ключові сфери урядових реформ, спрямованих на пом'якшення наслідків російського вторгнення: у розв'язанні потреб нещодавно збіднілих родин і родин переселенців, питань прозорості та підзвітності видатків державних видатків, у кращому функціонуванні ринків як під час, так і після війни", - ідеться в повідомленні СБ у ніч на п'ятницю.

"Ми відзначаємо зусилля уряду щодо здійснення складних реформ у розпал війни та з урахуванням майбутнього з метою довгострокового розвитку країни. Світовий банк продовжуватиме свою тверду підтримку, щоб допомогти Україні відновитися і відбудувати ще сильнішу економіку", - наводяться в релізі слова віцепрезидентки Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелли Бассані.

Уточнюється, що в рамках проєкту заплановано проведення реформ, які усунуть ризики невключення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до програми житлових субсидій і забезпечать належне та ефективне адміністрування системи пенсійних виплат для громадян.

У частині підвищення підзвітності та прозорості використання державних коштів у рамках позики фінансуватимуться реформи, спрямовані на створення реєстру пошкодженого або зруйнованого майна, що дасть змогу здійснювати компенсаційні виплати та управляти процесом відновлення житла в Україні.

Проєкт також допоможе зміцнити систему державних закупівель і вдосконалити систему податкової звітності, щоб обмежити ухилення від сплати податків і ухилення від оподаткування, йдеться в релізі.

У частині ринків передбачається поліпшити звітність про вартість транзакцій із землею, зменшити корупційні ризики в процесах приватизації державних земель, підвищити рівень відшкодування витрат на оптових ринках електроенергії та зміцнити стабільність фінансового сектора.

Зазначається, що разом із цією позикою Група Світового банку мобілізувала понад $37,5 млрд екстреного фінансування на підтримку народу України, включно із зобов'язаннями та гарантіями таких країн-донорів, як США, Японія, Велика Британія, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Німеччина, Канада, Швейцарія, Швеція, Данія, Австрія, Фінляндія, Ірландія, Литва, Латвія, Ісландія та Бельгія.

У новому фінансовому році 2023-2024 року Світовий банк та уряд України реалізовуватимуть рамкові проєкти, зосереджуючись на пріоритетних для країни секторах, зокрема енергетиці, охороні здоров'я, соціальному захисті, освіті, житловому будівництві та сільському господарстві, йдеться в релізі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Японія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес