Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Мера Полтави визнано винним в організації розтрати понад 0,5 млн грн, суд призначив йому рік іспитового строку - САП

18:48 02.03.2023 |

Політика

 

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у четвер затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і полтавським міським головою Олександром Мамаєм, повідомляє пресслужба САП.

"Відповідно до вищевказаної угоди суд визнав міського голову винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що в підсумку завдало місцевому бюджету понад 570 тис. грн шкоди, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191 і ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України", - ідеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що в межах досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, встановлено, що міський голова, перебуваючи у змові з директором та бухгалтером комунальної організації "Інститут розвитку міста", влаштував на роботу двох осіб, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а вели домашнє господарство в помешканні міського голови та його близького оточення.

"Для виплати вказаним особам зарплати службові особи комунальної організації вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості, що в підсумку призвело до завдання місцевому бюджету понад пів мільйона гривень збитків", - зазначають у САП.

Там повідомляють, що з огляду на те, що мер міста відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро розкаюється, суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими або адміністративно-господарськими функціями строком на один рік. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від покарання з іспитовим строком один рік.

"Крім того, за умовами угоди міський голова зобов'язується перерахувати у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - "Армія дронів" 2 млн грн", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що водночас інші обвинувачені у справі, а саме двоє виконавців і двоє пособників у розтраті коштів, також визнали свою провину й уклали угоди з прокурором, які також затвердив суд.

"Відповідно до угоди їм призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком один рік та позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими або адміністративно-господарськими функціями, строком на один рік. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів із дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС", - підсумували в САП.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4716
 0,1144
0,29
EUR
1
42,1833
 0,0787
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3646  0,03 0,06 39,9142  0,05 0,11
EUR 42,1417  0,03 0,06 42,9504  0,03 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4500  0,13 0,32 39,4700  0,13 0,32
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес