Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

FATF призупинила членство РФ через війну в Україні

 

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force - FATF) на пленарному засіданні в п'ятницю ухвалила рішення про призупинення членства РФ.

"Агресивна війна Російської Федерації проти України, що триває і посилюється, суперечить принципам FATF зі зміцнення безпеки, надійності та цілісності світової фінансової системи, а також прихильності до міжнародної співпраці та взаємної поваги, на підставі яких члени FATF погодилися виконувати й підтримувати стандарти FATF. У результаті пленарне засідання FATF сьогодні призупинило членство Російської Федерації", - повідомляється на сайті групи в п'ятницю.

У повідомленні вторгнення РФ в Україну називають незаконним, неспровокованим і необґрунтованим, а також висловлюють співчуття українському народові у зв'язку з загибеллю людей і руйнуванням української інфраструктури.

"Після заяв, зроблених із березня 2022 року, FATF знову заявляє, що всі юрисдикції повинні проявляти пильність щодо поточних і нових ризиків від обходу заходів, застосованих проти Російської Федерації, з метою захисту міжнародної фінансової системи", - ідеться в повідомленні.

У засіданні в штаб-квартирі FATF у Парижі взяли участь делегати з понад 200 юрисдикцій Глобальної мережі.

Як повідомлялося, у червні 2022 року в межах пленарного засідання FATF ухвалила рішення обмежити участь РФ у своїй діяльності. У жовтні того самого року організація вжила подальших заходів щодо обмеження членських переваг РФ, включно з обмеженням її можливості брати участь у роботі організації та забороною участі в регіональних групах.

15 лютого 2023 року радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Україна ініціює процес виключення з FATF РФ як спонсора тероризму вже "наступного тижня". За його словами, виключення Росії з FATF вплине на значне підвищення вартості ведення бізнесу з РФ.

Зокрема, внесення РФ до чорного списку "юрисдикцій високого ризику" означатиме, що іноземні банки та інші фінансові установи здійснюватимуть додаткові перевірки під час роботи з російськими юридичними особами, щоб перевірити, чи не є вони злочинцями чи шахраями, відповідно, зарубіжним контрагентам стане дорожче й невигідно вести бізнес із РФ. Також це знизить можливості РФ ухилятися від санкцій, обмежить її міжнародну торгівлю, ускладнить отримання платежів за експорт і здійснення платежів за імпорт і вплине на відтік прямих іноземних інвестицій з РФ. Отже, іноземні компанії стикнуться зі значно більшими витратами на інвестування в РФ, а переказ коштів у РФ стане проблематичним, зазначив Подоляк.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5771
 0,1028
0,26
EUR
1
42,8501
 0,0196
0,05

Курс обміну валют на сьогодні, 10:45
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4404  0,06 0,15 39,9880  0,06 0,16
EUR 42,6900  0,08 0,19 43,4772  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4900  0,12 0,30 39,5100  0,13 0,33
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес