Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

The Economist назвав Україну країною року

22:28 20.12.2022 |

Політика, Україна

 

Впливовий щотижневий журнал The Economist назвав Україну країною року у 2022 році за героїзм її народу та спротив кривднику. "У звичайний час обрати країну року за версією The Economist важко. Наші автори та редактори зазвичай починають із вільної дискусії, у якій вони сперечаються щодо півдесятка країн, які потрапили до короткого списку. Але цьогоріч, вперше після того, як ми почали називати країни року в 2013 році, вибір очевидний. Це може бути тільки Україна", - пояснює видання.

The Economist зазначає, що зазвичай такої честі удостоюється країна, яка, на думку видання, найбільше покращилася за попередній рік. Тож Україна є в певному сенсі незвичайним вибором, оскільки життя більшості її громадян значно погіршилося після повномасштабного вторгнення Росії. "Але українці проявили себе", - констатує журнал.

Героїзм, винахідливість, стійкість і натхнення

На думку The Economist, особливо виділяються чотири якості українців: героїзм, винахідливість, стійкість і натхнення.

Героїзм. Пояснюючи, видання зазначає, що на початку вторгнення, більшість людей думали, що Україну розгромить її набагато більший сусід. Президент РФ Володимир Путін теж очікував, що українська армія здасться. "Українці ж стояли й боролися".

Винахідливість. The Economist вважає, що українці помітили слабкі місця своїх ворогів, підірвали їхні запаси пального та боєприпасів і швидко навчилися користуватися новою зброєю, яку постачає Захід. Також офіцери отримали повноваження ухвалювати рішення на місцях, що зробило їхні підрозділи "спритнішими та адаптивнішими". 

Стійкість. "Коли вдома немає води з-під крану, вони розтоплюють сніг. Коли немає електрики, вони знаходять тепло і світло в кафе з генераторами або сплять в офісах, де працюють, багато з яких зараз мають бомбосховища та воду в пляшках. Здається, жахи, яких Путін завдає їм, не вплинули на їхній моральний дух", - йдеться в публікації.

Натхнення. The Economist вважає, що українці, виступивши проти "російського деспота", захистили своїх сусідів. Бо якби Путін завоював Україну, він міг би напасти на Молдову чи Грузію, або ж загрожувати країнам Балтії. "Україна показала, що аутсайдери можуть протистояти кривдникам, навіть величезним. І це стало джерелом натхнення не лише для місць із хижими сусідами, такими як Тайвань, але й для пригноблених народів у всьому світі".

"Багато тиранів транслюють велику брехню, щоб виправдати свої злочини, і нав'язують свою волю через терор. Українці показали, що брехню можна викрити, а терору - протистояти. Їхня боротьба далека від завершення. Але їхній приклад у 2022 році був неперевершеним. Слава Україні!", - підсумовує видання.

Нагадаємо, на початку грудня американське видання Politico визнало президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною в Європі. Перед цим журнал Time визнав президента України "Людиною року", а раніше Зеленський став людиною року за версією редакції британського ділового видання Financial Times.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на 16.07.24, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес