Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У російському Курську стався вибух на аеродромі. Влада каже про атаку безпілотника

У російському Курську внаслідок атаки безпілотника в районі аеродрому спалахнув нафтозбірник, повідомив губернатор Курської області Роман Старовойт.

"Постраждалих немає. Пожежу локалізовують. На місці працюють усі спецслужби", - написав Старовойт у телеграмі.

На численних фото та відео, опублікованих в соцмережах, видно високий стовп полум'я у темряві за межею житлової забудови.

Курська область межує із Сумською областю України.

Напередодні вранці міноборони Росії заявило, що українські безпілотники атакували два російські військові аеродроми за сотні кілометрів від лінії фронту.

Внаслідок удару по аеродрому "Дягілєво" під Рязанню загинули троє людей, ще четверо військових поранені, а вибух на аеродромі "Енгельс" "пошкодив обшивку корпусу двох літаків".

Здатність бити по тилах

Збройні сили України, завдавши ударів по двох російських стратегічних авіабазах, продемонстрували свою здатність бити по російських тилах і, можливо, зірвати російську кампанію обстрілів інфраструктури України, пише у зведенні за понеділок американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти вказують на невдоволення російських воєнкорів тим, що Москва нездатна запобігти українським ударам по російських стратегічних авіабазах глибокому тилу.

Мілітарні телеграм-канали закликають військове керівництво санкціонувати масовані удари по Україні у відповідь та активізувати контртерористичні заходи на території Росії.

Військові блогери скаржаться, що російське військове керівництво не враховує їх пропозиції та ігнорує розвіддані з відкритих джерел (OSINT), через що не вдалося запобігти ударам по російських військових базах.

"Винахідливість" і "здатність дивувати"

Британське видання Guardian пише про тактичну винахідливість Києва та його здатність дивувати.

"Схоже, Україна знайшла спосіб атакувати стратегічні російські бомбардувальники Ту-95 та Ту-22М, які стоять на злітно-посадкових смугах. З жовтня Кремль використав ці стратегічні бомбардувальники, щоб поступово руйнувати енергетичну інфраструктуру України, залишаючи мільйони людей зимою без тепла та електрики", - пише видання.

Guardian припускає, що Київ розробив ударний безпілотник із дальністю польоту 1000 км. Наприкінці минулого місяця український військовослужбовець заявив, що цю зброю вже застосовували роти російських військових.

Якщо це правда, то це означає, що більша частина європейської частини Росії тепер перебуває у межах досяжності українських військових. Отже, перевага, якою Москва користувалася досі, безпечно запускаючи крилаті ракети з глибини Росії, виявилася під загрозою, додає видання.

29 жовтня Україна застала Москву зненацька, коли рано-вранці завдала ударів з повітря і з моря по військово-морській базі Чорноморського флоту в Севастополі. Декілька російських фрегатів вивели з ладу, у тому числі флагман "Адмірал Макаров".

Військові аналітики кажуть, що Україна розробила оригінальний морський безпілотник. Його компоненти включають модифікований гідроцикл і дистанційно керовану камеру з прямим зворотним зв'язком з центром управління та контролю. Плюс вибухівка, яка прикріплена спереду.

Схоже, що безпілотники також відіграли свою роль в іншому успішному українському нападі в серпні на авіабазу Саки в Криму, під час якого підірвали дев'ять російських бойових літаків.

Удар по стратегічних авіабазах РФ

Щодо удару по аеропортах "Дягілєво" і "Саратов", то міноборони Росії стверджує, що українські дрони, що нібито летіли на малій висоті, перехопила російська система ППО.

Атака на аеродроми Росії відбулась за пів доби до нового ракетного удару Росії по Україні.

Україна офіційно не брала на себе відповідальність за удари по тилових аеродромах, з яких Росія завдає ударів по об'єктах енергетики.

Від Енгельса до лінії фронту в Україні - близько 700 кілометрів, від Дягілєво - близько 500. За офіційними даними, на озброєнні ЗСУ немає засобів ураження такої дальності.

Однак у жовтні "Укроборонпром" повідомив, що завершує розробку ударного безпілотника з дальністю польоту 1000 км та вагою бойової частини 75 кг.

4 грудня прессекретар "Укроборонпрому" Наталія Сад розповіла в ефірі інформаційного телемарафону про перехід до фінальної стадії випробувань БПЛА.

Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4716
 0,1144
0,29
EUR
1
42,1833
 0,0787
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес