Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Сьомий Рамштайн. Підсумки чергової зустрічі союзників України

 

Західні союзники України провели чергову зустріч у форматі "Рамштайн". Цього разу - на тлі вчорашнього наймасовішого ракетного удару та падіння ракет на території Польщі, яка є членом НАТО.

РБК-Україна зібрала основні підсумки та заяви.

Топ-тема та військова допомога

Як заявив міністр оборони Олексій Резніков головною темою зустрічі був захист українського неба та створення інтегрованої та ешелонованої системи ППО. За підсумками засідання голова Об'єднаного комітету начальника штабів США Марк Міллі підтвердив, що завдання союзників - створити таку систему.

"Значна частина сьогоднішніх переговорів за участю майже 50 країн була присвячена тому, як ми можемо надати Україні правильне поєднання систем ППО та боєприпасів, щоб продовжувати контролювати небо та не допустити перевагу росіян у повітрі", - зазначив він і розповів, що саме нададуть західні союзники.

Швеція

Шведський уряд ухвалив рішення надати великий пакет військової допомоги на 287 млн доларів. До нього, зокрема, увійдуть системи протиповітряної оборони (ППО) та боєприпаси.

Зазначимо, Україна просить Швецію про поставки артилерійських систем Archer, але їх немає в цьому пакеті. Не виключено, що їх передадуть у майбутньому.

Канада

Канада залишається одним з провідних постачальників зимового спорядження для Збройних сил України. Напередодні стало відомо про допомогу на 500 млн. доларів. Кошти витратять на військове обмундирування, обладнання для спостереження та зв'язку, паливо та медикаменти.

Німеччина

Німецькі партнери вже передали боєприпаси для ракетних систем MARS II та артилерійські снаряди. Крім того, відомо про поставки тягачів для танків, автомобілів для прикордонників, запчастин для великокаліберних кулеметів, мобільних систем опалення та засобів боротьби проти дронів-камікадзе.

Греція

На вчорашній зустрічі у форматі "Рамштайн" грецька сторона оголосила про поставки 155-мм боєприпасів для артилерії.

Польща

Сусідня країна надасть додаткову артилерію, боєприпаси та засоби ППО ближньої дії.

Росія вже програла

На думку голови Об'єднаного комітету начальника штабів США Марка Міллі, нападом на Україну російська влада припустилася великої стратегічної помилки.

"Вони (росіяни, - ред.) хотіли повалити президента Зеленського та його уряд, забезпечити вихід до Чорного моря, захопити Одесу, всю територію до Дніпра. А потім після паузи продовжити наступ до самих Карпат. Вони хотіли захопити всю Україну, але програли і не досягли цих цілей", - наголосив він.

Не досягнувши стратегічних цілей, Росія зазнає поразки на оперативному та тактичному рівні. Але й зміщення пріоритетів на захоплення Донбасу зазнало невдачі.

"Усі цілі вторгнення зазнали невдачі. Ми минулого тижня стали свідками відступу Росії з Херсона. Вони відступили за річку, перемістилися на позиції на південь. Очевидно, що воля росіян до війни не відповідає українській волі до боротьби на полі бою. На всій лінії фронту протяжністю близько 900 км українці досягали успіху за успіхом", - додав Міллі.

Оцінка російських втрат

За оцінками західних союзників, за час війни в Україні російська армія зазнала важких втрат у живій силі та техніці.

"Вони втратили величезну кількість танків і БМП, вони втратили багато винищувачів та вертольотів 4-го та 5-го поколінь", - наголосив Міллі.

Ллойд Остін у свою чергу назвав російські втрати приголомшливими і його вражає та кількість ракет, яка вже була запущена по Україні. За його словами, Росія не зможе оперативно заповнити запаси ракет, і для цього їй можуть знадобитися роки.

Зима зіграє на руку Україні

Шеф Пентагону впевнений, що Збройні сили України матимуть перевагу з настанням холодів. Цьому сприятиме сучасне зимове екіпірування, тоді як росіянам не вдасться налагодити необхідне постачання за нинішньої логістики.

"Я не думаю, що українці дозволять їм протриматися взимку. Я думаю, що українці продовжать чинити тиск, і ситуація на полі бою динамічно змінюватиметься. Дозволити Росії відпочити і переозброїтися - це помилка. Я не вірю, що вони припустяться її", - додав Остін.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5737
 0,1747
0,44
EUR
1
42,1618
 0,1940
0,46

Курс обміну валют на сьогодні, 10:23
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2954  0,16 0,40 39,8429  0,16 0,42
EUR 41,9732  0,06 0,14 42,7889  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5600  0,02 0,05 39,5900  0,01 0,03
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес