Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Чому Андрій Садовий здав Соболєва та Семенченка

09:55 20.02.2017 |

Політика

 Виталий Дяченко, Ділова столиця

Головна причина провалу антипрезидентської акції, яку організувало радикальне крило "Самопомочі", полягає в тому, що сама "Самопоміч" не готова до антипрезидентської кампанії.

Вчорашня акція в столиці показала, що за Соболєвом і Семенченком від сили є 50-60 реально заряджених людей. Ще 70-80 залишилися на Донбасі. Простіше кажучи, у них нема армії прихильників, яку було анонсовано раніше. Більше того, навіть маючи депутатський імунітет, абсолютна більшість членів фракції "Самопоміч" не з'явилася на Банкову і спостерігала за всім цим дійством під телевізором. А лідер партії, відколи почалася блокада, взагалі ніяк її не коментує. Не прокоментує він і вчорашній невдалий штурм.

По суті, "Самопоміч" в парламенті - це три окремі групи, які тримаються купи так само, як в Опоблоці група Ахметова і Льовочкіна. Тобто просто зберігають хорошу міну. Перша група - орієнтована на Березюка і Садового. Друга - група бізнесменів (5-6 людей), які навіть під час бюджету голосували проти рішення фракції. І, нарешті, третя група - 3-5 людей - орієнтуються на Соболєва і Семенченка. Слід зразу зазначити, що останнім часом, фракція радикалізувалася і Березюку все складніше шукати компроміси. Тому, раз за разом, він змушений іти на поступки більш радикальним товаришам по фракції. Звідси і демарші на минулій сесії, коли фракція не голосувала останній місяць, звідси і войовничі заяви на нинішній сесії. Звідси і мовчазна підтримка акції по блокаді.

Тут же слід зазначити, що Андрій Садовий, не в останню чергу, завдяки своєму оточенню зараз зайняв позицію "оточеної фортеці". Він щиро вірить, що Грибовичі вигадали на Банковій, що Пупс, отримав команду і добро на те, щоб його шматувати, що виступи проти сміття в різних регіонах України диригуються з Києва і т.д. А в середовищі Самопомочі на повному серйозі вважають, що вся ця історія інспірована з тим, щоб "приручити найбільше україномовне місто".

Садовий перейшов в паралельний світ, де він будує оборонні редути. Саме тому, полігон під Яворівськом виявився поганим, і наступна ділянка також буде поганою. Садовий став боятися якщо не всього, то майже всього (кращий тому приклад вічні втечі з сесії міськради, як тільки починаються заворушення). Протягом останнього року він жодного разу не спілкувався напряму з людьми. Після Грибовичів, де його щільним кільцем оточили мешканці села, він став боятися говорити з людьми. І тут, з одного боку його тисне тягар партії, яка нібито опозиційна, а з іншої його за горло беруть Семенченко і Соболєв, які відкрито грають свою радикальну гру.

В той же час. Вчорашня акція показала, що поки, і Соболєв, і Семенченко змушені будуть йти в одній упряжці з Садовим. Більше того, вони залишаться його молодшими партнерами, бо вони виявилися голими королями. Вчора вони пішли ва-банк, розраховуючи на те, що прийде на Майдан більше буйних, що міліція себе буде поводити так само "стримано", як і на Донбасі. Але їхній наступ захлинувся в лічені хвилини. Чому? Та тому, що інші радикали показали їм їхнє місце. "Свобода", "Азов", "Вільні люди" взагалі нікого зі своїх не відправили (вони не збираються бути на підтанцьовках у цих двох політиків). Руку допомоги простягнув тільки Коханівський, який навряд чи є авторитетом в цих колах.

Вже завтра ми побачимо зовсім інший марш націоналістів. Масовий і організований. А Соболєв і Семенченко будуть хапатися за блокаду, як за останню соломинку. А потім її упустять. Рівно рік тому точно така ж історія була з виборами в Кривому Розі. Тільки сьогодні всі вже про це забули.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4305
 0,1466
0,37
EUR
1
42,8452
 0,0049
0,01

Курс обміну валют на вчора, 10:45
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4404  0,06 0,15 39,9880  0,06 0,16
EUR 42,6900  0,08 0,19 43,4772  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4900  0,12 0,30 39,5100  0,13 0,33
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес