Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Паска Краффін: святковий рецепт з цікавою історією

Паска краффін – це справжня зірка великоднього столу! Цей гібрид круасана та мафіна підкорює серця своїм неймовірним шаруватим тістом, ніжною текстурою та ароматною начинкою. Від традиційної паски краффін відрізняється не лише ефектним зовнішнім виглядом, а й особливою технологією приготування.

На перший погляд може здатися, що зробити таку випічку складно, але насправді це доступний рецепт, який під силу навіть тим, хто не вважає себе майстром у випічці. Хочете побачити весь процес приготування з покроковими фото? Тоді завітайте на наш сайт Базилік Рецепти.


Цікаві факти про краффін

Цей вид випічки з’явився відносно недавно – у 2013 році, коли його вперше запропонували у одній з пекарень Австралії. З того часу краффін набув шаленої популярності по всьому світу, зокрема як варіація великодньої паски. Завдяки поєднанню пухкого дріжджового тіста з технікою листкового розкачування, цей рецепт поєднує найкращі риси французької та італійської випічки.


Інгредієнти

Для опари:

  • 1 склянка теплого молока
  • 36 г живих дріжджів (або 12 г сухих)
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. борошна

  • Для тіста:

  • 2 яйця + 3 жовтки
  • 150 г цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 30 г меду
  • Цедра 1 апельсина
  • 500-600 г борошна
  • 80 г вершкового масла + 100 г для змащування
  • 100 г родзинок + 100 г сушеної журавлини
  • Рослинна олія для змащування форми

  • Покроковий рецепт

    1. Підготовка інгредієнтів. Родзинки та журавлину промийте, обдайте окропом, просушіть. За бажанням можна додати цукати чи горіхи.
    2. Приготування опари. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте цукор і борошно. Поставте у тепле місце на 20-30 хвилин.
    3. Замішування тіста. Яйця та жовтки збийте з цукром, сіллю, ванільним цукром. Додайте мед, цедру апельсина, опару, поступово вводьте просіяне борошно.
    4. Вимішування. Додайте 80 г розм’якшеного масла, вимішуйте 10 хвилин, поки тісто стане еластичним.
    5. Бродіння. Накрийте тісто рушником, залиште в теплому місці на 1 годину.
    6. Формування краффіна. Тісто розділіть на 5 частин, кожну розкачайте в тонкий пласт. Змастіть маслом, посипте сухофруктами, скрутіть у рулет, розріжте вздовж.
    7. Фінальна підготовка. Сформуйте спіралеподібні завитки, викладіть у форми, заповнивши їх на ⅓. Дайте піднятися ще 1 годину.
    8. Випікання. У розігрітій духовці при 180°C випікайте 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 160°C і печіть ще 20-30 хвилин.
    9. Охолодження. Готові паски залиште охолоджуватись у формах, потім посипте цукровою пудрою.

    Корисні поради

  • Для ще більш насиченого смаку спробуйте замочити родзинки у коньяку або ромі.
  • Якщо хочете отримати ще більш виражений шаруватий ефект, розкатане тісто можна скласти в кілька шарів перед змащуванням маслом.
  • Готовий краффін можна прикрасити не лише цукровою пудрою, а й глазур’ю або шоколадом.

  • Ще більше смачних рецептів - на сайті bazylik.com.ua. Чекаємо вас у гості!

     

    ТЕГИ

    Курс НБУ на завтра
     
    за
    курс
    uah
    %
    USD
    1
    41,3879
     0,0152
    0,04
    EUR
    1
    46,9153
     1,0738
    2,34

    Курс обміну валют на 11.04.25, 10:42
      куп. uah % прод. uah %
    USD 40,9550  0,08 0,19 41,6554  0,15 0,36
    EUR 45,8150  0,72 1,60 47,0854  1,16 2,53

    Міжбанківський ринок на 11.04.25, 11:33
      куп. uah % прод. uah %
    USD 41,3700  0,02 0,04 41,4000  0,01 0,01
    EUR -  - - -  - -

    ТОП-НОВИНИ

    ПІДПИСКА НА НОВИНИ

     

    Бізнес