Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Способи запобігання засмічення свердловин на воду: теорія і практика

Користувачі індивідуальних свердловин на воду, розташованих на території Київської області, досить часто зіштовхуються з такою проблемою, як засмічення. Це шкідливо не лише погіршенням якості самої води, а й підвищеним ризиком виходу з ладу устаткування, зменшення його продуктивності та необхідності зміни зіпсовані механізми новими. Саме тому ще під час буріння свердловин досвідчені майстри не лише ретельно виконують всі етапи роботи, а й надають рекомендації власнику щодо правил експлуатації установки в подальшому.6641eab344ce2.webp


Найпоширеніші причини засмічення свердловин на воду

Серед причин засмічення свердловини досвідчені фахівці найчастіше зіштовхуються з:

  • появою у воді механічних часток та домішок піску, мулу, металу чи інших твердих речовин, які з часом накопичуються та перекривають простір, через який насос вбирає та постачає воду на поверхню, тим самим знижуючи продуктивність всієї системи;
  • формування та накопичення біологічних відкладень, що обумовлено появою мікроорганізмів, як результат на поверхні рідини утворюються біоплівки, що утруднюють рух води в системі;
  • накопичення хімічних відкладень, зокрема це стосується домішок мінеральних солей (наприклад, магнію або кальцію), що призводить до появи накипу на стінках свердловини та насоса.
  • Спровокувати таку проблему можуть допущені майстрами помилки в розрахунках чи безпосередньо під час буріння свердловини, а також порушення власником умов її подальшої експлуатації, наприклад, суттєве збільшення об’ємів води, що використовується за добу у порівнянні з тим, для яких цілей вона була створена.


    Можливі методи запобігання засміченню свердловини на воду

    Одним з найефективніших способів не допустити засмічення свердловини сторонніми домішками вважається проведення регулярного технічного обслуговування, яке передбачає:

  • промивання установки, завдяки чому з неї вимивається накопичений за певний час пісок і мул, а також відновлюється продуктивність системи;
  • дезінфекція свердловини, яка рекомендована для боротьби з виявленими в джерелі мікроорганізмами та шкідливими бактеріями (під час цього фахівці використовують спеціальні розчини в певних пропорціях, тому самостійно проводити такі процедури вкрай ризиковано);
  • періодичний огляд та перевірка справності обладнання свердловини, що полягає у своєчасному виявленні зношених частин насоса чи частково пошкоджених труб (це дозволяє швидко замінити зіпсовані деталі справними та заощадити витрати на повноцінний ремонт свердловини).
  • Окремої уваги потребує правильність вибору та монтування системи фільтрів для очищення води зі свердловини перед тим, як вона потрапить до споживання. Ще під час обговореннябуріння свердловин ціна щодо їх облаштування передбачає установку фільтра на нижній край глибинного насоса (на вході в свердловину), щоб всередину не потрапляв пісок та сторонні рештки. Не менш важливим в цьому є періодична перевірка їх стану та заміни в разі передчасного зношення.

    Щоб запобігти небажаному засміченню хімічними компонентами, фахівці використовують спеціальні реагенти, що не допускають формування та накопичення накипу або ж інших мінеральних відкладень.

    Важливо! Підбір реагентів та розрахунок їх концентрації має проводити виключно досвідчений професіонал, який знає не лише особливості та властивості хімічних реакцій застосовуваних речовин, а й враховує, які з цих сполук будуть максимально ефективними в кожному конкретному регіоні Київської області.

    Як результат, справність свердловини протягом довгих десятиліть експлуатації можлива за умови заощадливого її використання в розрахованих межах, а також при періодичній перевірці системи фахівцями, які безпосередньо проводили буріння свердловин Київ та надали гарантію на результат своєї роботи.

     

    ТЕГИ

    Курс НБУ на завтра
     
    за
    курс
    uah
    %
    USD
    1
    41,1664
     0,0421
    0,10
    EUR
    1
    45,9541
     0,0057
    0,01

    Курс обміну валют на 27.09.24, 10:35
      куп. uah % прод. uah %
    USD 40,8704  0,06 0,15 41,4863  0,08 0,20
    EUR 45,7556  0,05 0,12 46,4415  0,09 0,19

    Міжбанківський ринок на 27.09.24, 11:33
      куп. uah % прод. uah %
    USD 41,1800  0,06 0,15 41,1950  0,06 0,16
    EUR -  - - -  - -

    ТОП-НОВИНИ

    ПІДПИСКА НА НОВИНИ

     

    Бізнес