Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ППО Patriot MIM-104 – ціна, радіус дії системи та інші характеристики

ППО Patriot - це зенітно-ракетний комплекс американського виробництва, що став одним з найпопулярніших видів захисту серед систем протиракетної та протиповітряної оборони США. В можливості системи Patriot входить виявлення до 100 повітряних цілей та подальший супровід восьми одиниць. Таким результатом майже ніхто в світі похвалитися не може, тому ППО Patriot визнають одним з найкращих ЗРК серед представників протиракетного та протиповітряного захисту.

Однією з задач, що ставлять перед собою військові найкращих армій світу - є створення надійного захисту військових об'єктів, адміністративних осередків та інших стратегічно важливих центрів. Таким комплексом можливо забезпечити бездоганну охорону повітряного простору, швидке виявлення летючих цілей, в тому числі і тактичні балістичні ракети з послідуючим успішним знешкодженням. В наступній статті розглянемо основні технічні характеристики ППО Patriot, його переваги та складнощі, з якими прийдеться зітнутися під час експлуатації цього комплексу.

Комплекс протиповітряного та протиракетного захисту ППО Patriot уявляє собою зенітно-ракетну систему, що з грудня 1981 року повноцінно відстоює повітряний простір Сполучених Штатів Америки. ППО Patriot за довгий шлях своєї експлуатації неодноразово модернізувалась, набувала досконалих форм, що з часом призвело до заняття перших позицій на військовому ринку.

Система складається з цілого комплексу протидії повітряним, в тому числі ракетним загрозам. Це визначна, багато вартісна протиповітряна оборона, що складається з пускових ракетних установок, керованих ракет, радіолокаційних станцій, контрольних станцій захоплення цілей. З відкритих джерел відомо, що потенційними операторами ППО Patriot є Польща, Румунія та Швеція. Наразі ведуться переговори про надання Україні цих систем протиповітряної оборони, враховуючи проведення масштабних ракетних обстрілів Російською Федерацією основних об'єктів інфраструктури нашої держави.


Загальні характеристики ППО Patriot

Система протиповітряної та протиракетної оборони Patriot була розроблена для виявлення та знешкодження рухомих повітряних цілей в радіусі дії від 3 до 80 км, в діапазоні висоти польоту від 0,06 до 2400 м.

Найвідомішою модифікацією системи протиракетного та протиповітряного захисту Patriot є Patriot PAC-3. Особливістю застосування цієї модифікації є чутливість до ураження цілі, яка входить в діапазон від 0,6 до 0,8 для ракет, та 0,8-0,9 для літаків. Складнощі у застосуванні ця модифікація ППО Patriot викликає через те, що система виявлення та знешкодження цілей цілком пов’язана з даними отриманими від супутника. Робота супутника, що повинен перебувати в момент використання системи протиповітряної оборони Patriot PAC-3 на орбіті, розпочинається з передачі даних про траєкторію польоту цілі, її точні координати та іншу важливу інформацію. Після отримання цієї інформації локаційна станція комплексу Patriot PAC-3 починає заносити дані в систему і ППО розпочинає роботу.

Основні технічні характеристики ППО Patriot розглянемо на прикладі модифікації MIM-104 Patriot.


Технічні характеристики ППО MIM-104 Patriot:

  • вага однієї ракети складає 912 кг;
  • виконується одночасне захоплення 8 цілей;
  • час, який необхідний для розгортання комплексу – 30 хвилин;
  • радіус ураження літаків, гелікоптерів до 160 км;
  • радіус ураження ракетних цілей до 50 км;
  • висота ураження літаків, гелікоптерів до 24,2 км.

  • Ціна

    Скільки коштує ППО Patriot? Враховуючи значний потенціал системи протиповітряної оборони Patriot її вартість досить значна. Але, враховуючи коефіцієнт корисної дії та основні технічні характеристики комплексу слід зазначити, що висока вартість ППО Patriot повністю себе виправдовує. Інформація, яку містять офіційні джерела наводять ціну на ЗРК Patriot в розмірі 9 мільярдів доларів США. Це вартість за 9 батарей комплексу, в які входять по 4 пускові установки на кожну батарею (це найчастіше в модифікаціях PAC-3), 10 станцій контрольного захоплення цілі, 10 радіолокаційних станцій.

    Також відомо про вартість пуску однієї ракети ППО Patriot, яка складає 3 мільйони доларів США.


    Історія заснування

    Сполучені Штати Америки на шляху становлення своєї військової сили розпочали роботу над зенітно-ракетним комплексом нового зразка ще в 1973 році, коли намагались замінити застарілий на той час комплекс MIM-14, який виконував функції оборони повітряного простору на середніх та великих висотах. Після довготривалих випробувань ППО Patriot в 1981 році система була введена в протиповітряну оборону США, метою якої було забезпечити протиповітряний та протиракетний захист основних військових баз, адміністративних центрів управління та важливих державних об’єктів.

    Сучасну назву комплекс Patriot отримав в 1976 році, і ця абревіатура ні що інше, як Phased Array Tracking Radar to Intercept Of Target. В основі комплексу планувалось закласти виявлення та знищення летючих цілей, таких як літаки та гелікоптери, але вже в 1988 році в модифікації PAC-1 Patriot було внесено зміни, які призвели до можливостей знищення балістичних тактичних ракет. Розробка модифікацій з кожним кроком покращувала можливості комплексу. Тому, вже після 1988 року протиповітряна оборона Patriot вийшла на новий рівень і вже отримала статус протиракетної оборони США. В відкритих джерелах є інформація про застосування протиповітряної оборони Patriot в захисті території Туреччини. Тож,  в високій ефективності комплексу сумнівів немає – це найкращій зразок оборони повітря на теперішній час.



    За матеріалами: suprotyv.com

     

    ТЕГИ

    Курс НБУ на сьогодні
     
    за
    курс
    uah
    %
    USD
    1
    39,2214
     0,0059
    0,02
    EUR
    1
    42,3670
     0,0750
    0,18

    Курс обміну валют на вчора, 10:44
      куп. uah % прод. uah %
    USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
    EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

    Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
      куп. uah % прод. uah %
    USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
    EUR -  - - -  - -

    ТОП-НОВИНИ

    ПІДПИСКА НА НОВИНИ

     

    Бізнес