Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Як Victorinox став виробником кращих багатофункціональних ножів у світі

Усі знають ці червоні ножі з додатковими інструментами в рукояті. Дуже зручно носити у своєму гаманці одночасно ніж, відкривачки для пляшок та бляшанок, штопор, ножиці і багато чого ще корисного (залежно від моделі). Все що може раптом знадобитись завжди у вас під рукою, якщо у вас є один з таких багатофункціональних ножів.

alt

Звісно, якщо бути точним, швейцарський армійський ніж Victorinox не можна вважати першим у світі багатофункціональним складаним ножем. Перші відомі нам пристрої цього типу відносяться ще до років розквіту Римської імперії. Чи було щось подібне ще раніше, нам просто не відомо.

Але що ми можемо стверджувати, так це те, можна що саме швейцарський ніж став першим у світі універсальним інструментом масового виробництва. Мало того, сам шевйцарський тип складаного ножа визначив, як буде виглядати складаний багатофункціональний ніж, яким ми його знаємо сьогодні.

Перший такий ніж був представлений наприкінці 1800-х років. Замовником було керівництво швейцарської армії, яке вирішило, що ім терміново необхідний масовий, але при цьому практичний ніж для солдатів.

Мало того, ніж мусив ще й виконувати роль приладдя для догляду за гвинтівкою. Тому у якості додаткового інструменту у ньому мусила бути ще й викрутка.

Після довгих років співробітництва з німецькими компаніями з Золінгена, швейцарська армія зрештою звернулась до вітчизняного виробника.

Карл Ельзенер був звичайним для того століття типом ділової людини. Від був одночасно бізнесменом та інженером-винахідником.

І хоча шлях до успіху у компанії Ельзенера був не простий, саме вона з часом стала брендом, який ми знаємо сьогодні як Victorinox – головним виробником швейцарських армійських ножів.

Однак на початку Victorinox не мала ексклюзивних прав на виробництво. За вимогами Швейцарської Асоціації Виробників Ножів, контракт був поділений між Victorinox та іншою швейцарською ж компанією під назвою Wenger. Протягом десятиліть бренди конкурували на ринку, хоча явного переможця не було.

Але згодом Victorinox придбала Wenger і зрештою перетворила бренд на свою власну компанію. Але залишила назву бренду та його виробництво. Victorinox та Wenger досі паралельно виробляють різні лінійки складаних ножів. Хоча фактично належать одним й тим же власникам.

В результаті можна сказати, що Victorinox розпочав це діло і врешті решт став єдиним виробником справжніх швейцарських армійських ножів, яким залишається і донині.


Який швейцарський ніж є самим відомим та популярним?

Зараз бренд пропонує більше 100 різних моделей різних форм, розмірів та призначень. Швейцарські багатофункціональні ножі залишаються одними з найпопулярніших предметів повсякденного носіння. Немає сумнівів що так буде й у найближчому майбутньому.

Компанія пропонує дійсно великий асортимент ножів. Постійно з'являються нові моделі. А деякі старі сходять зі сцени. Але самою популярною моделлю довгі роки залишається багатофункціональний ніж VICTORINOX CLASSIC.

Цей невеликий ніж легко покласти до кишені чи навіть носити його на зв'язці ключів. Він має довжину трохи більше 7 см і вагу менше 30 грамів, але все одно пропонує своєму власнику аж сім різних функцій, включаючи ножове лезо, ножиці, пінцет, пилку для нігтів, кільце для ключів та зубочистку.

При цьому ніж насправді зручний, надійний та міцний. Це – зовсім не брелок та не іграшка, а справжній інструмент. Усі елементи зроблено на високому рівні якості. Ніж та ножиці гострі та функціональні (на відміну тих, що ми можемо побачити у деяких конкурентів).

Може цей складаний кишеньковий багатофункціональний інструмент і не є чимось видатним чи незвичайним, але він точно справиться з тими завданнями, для яких був зроблений і прослужить вам довгі роки (за умови, що ви його не загубите та правильно дбатимете про нього).

VICTORINOX надає довічну гарантію на свої ножі. І повірте, якщо і є зараз на ринку річ, що насправді здатна вірно служити вам цілими декадами, то це саме справжній швейцарський багатофункціональний ніж від VICTORINOX.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес