Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Криптовалюти, криптомати і все про них в Україні

У цій статті розглянемо все з самого початку, від того що таке криптовалюта, як заробляти на ній, як і з чого почати і не стати банкрутом. Так само розглянемо Європейську новинку від Польської фірми Shitcoins.club.


63a1b000e8c71.png


Що таке криптовалюта?

Криптовалюта - це цифрова платіжна система, яка не покладається на банки для перевірки транзакцій. Це однорангова система, яка дозволяє будь-кому з будь-якої точки світу надсилати та отримувати платежі. Замість того, щоб бути фізичними грошима, які переносяться і обмінюються в реальному світі, платежі в криптовалюті існують виключно як цифрові записи в онлайн-базі даних, що описують конкретні транзакції. Коли ви переказуєте криптовалютні кошти, транзакції реєструються в публічній книзі. Криптовалюта зберігається в цифрових гаманцях.

Криптовалюта отримала свою назву тому, що вона використовує шифрування для перевірки транзакцій. Це означає, що для зберігання і передачі даних про криптовалюту між гаманцями і в публічні реєстри використовується складне кодування. Метою шифрування є забезпечення безпеки та захисту.

Першою криптовалютою був біткоїн, який був заснований у 2009 році і залишається найвідомішою на сьогоднішній день. Значна частина інтересу до криптовалют полягає в торгівлі з метою отримання прибутку, причому спекулянти часом піднімають ціни до небес.

63a1b006d648c.png


Як працює криптовалюта?

Криптовалюти працюють на основі розподіленої публічної книги, яка називається блокчейн, записів про всі транзакції, які оновлюються і зберігаються власниками валюти.

Одиниці криптовалюти створюються за допомогою процесу, який називається майнінг, що передбачає використання комп'ютерних потужностей для вирішення складних математичних задач, які генерують монети. Користувачі також можуть купувати валюти у брокерів, а потім зберігати і витрачати їх за допомогою криптографічних гаманців.

Якщо ви володієте криптовалютою, ви не володієте нічим матеріальним. Те, чим ви володієте, - це ключ, який дозволяє переміщати запис або одиницю виміру від однієї особи до іншої без довіреної третьої сторони.

Хоча біткойн існує з 2009 року, криптовалюти та застосування технології блокчейн все ще розвиваються у фінансовому плані, і очікується, що в майбутньому їх використання буде розширюватися. Транзакції, включаючи облігації, акції та інші фінансові активи, з часом можуть торгуватися за допомогою цієї технології.


Приклади криптовалют


Існують тисячі криптовалют. Деякі з найвідоміших включають:


Біткойн:

Заснований у 2009 році, біткойн був першою криптовалютою і досі є найбільш поширеною. Валюта була розроблена Сатоші Накамото - широко поширена думка, що це псевдонім особи або групи осіб, чия точна ідентичність залишається невідомою.


Ethereum:

Розроблена в 2015 році, Ethereum - це блокчейн-платформа з власною криптовалютою, яка називається Ефір (ETH) або Ефіріум. Це найпопулярніша криптовалюта після біткоїна.


Litecoin:

Ця валюта найбільш схожа на біткойн, але рухається швидше для розробки нових інновацій, включаючи більш швидкі платежі та процеси, що дозволяють здійснювати більше транзакцій.

63a1b00e4546f.png

Як зберігати криптовалюту

Після того, як ви придбали криптовалюту, вам необхідно безпечно зберігати її, щоб захистити від злому або крадіжки. Зазвичай криптовалюта зберігається в криптогаманцях, які є фізичними пристроями або програмним забезпеченням, що використовується для безпечного зберігання приватних ключів до ваших криптовалют. Деякі біржі надають послуги гаманців, що полегшує зберігання безпосередньо через платформу. Однак не всі біржі або брокери автоматично надають вам послуги гаманців.

Існують різні провайдери гаманців на вибір. Використовуються терміни "гарячий гаманець" і "холодний гаманець":

  • Зберігання гарячих гаманців: "гарячі гаманці" відносяться до криптографічних сховищ, які використовують програмне забезпечення для захисту приватних ключів до ваших активів.
  • Зберігання холодних гаманців: На відміну від гарячих гаманців, холодні гаманці (також відомі як апаратні гаманці) покладаються на автономні електронні пристрої для безпечного зберігання ваших приватних ключів.

  • Отже, можемо перейти до найбільш цікавого : як в сучасні дні можемо купити або продати криптовалюту завдяки Криптоматам від фірми Shitcoins.club.


    Спочатку познайомимось з самою компанією.

    Мережа криптоматів Shitcoins.club стартувала 8 травня 2017 року, забезпечивши місто Бидгощ (Польща) першим пристроєм - криптомат, де клієнти могли купувати та продавати криптовалюту за готівку.

    Однак перший криптомат не став стартом компанії, адже його запуску передував багаторічний досвід всієї нашої команди в криптоіндустрії. Після успіху першого криптомату користувачів здивувала нова вдосконалена модель, яка з тих пір стала візитною карткою бренду, що асоціюється з криптовалютними бітоматами. Стрімкий розвиток технології блокчейн сприяв появі криптоматів нашої мережі спочатку в Польщі, а потім і за кордоном.

    На сьогоднішній день компанія має свої бітомати в більшості країн Європи і продовжує розширювати географію свого присутності. Мережа пропонує клієнтам високу якість послуг і найвигідніші ціни, а також можливість прямої конвертації криптовалют в готівку або готівки в одну з декількох криптовалют, пропонованих на пристроях.

    63a1b014998d3.png


    Що таке криптомат?

    Криптомат - це пристрій, який дозволяє здійснювати автоматизований обмін між криптовалютами та готівкою. Криптомати поділяються на односторонні та двосторонні пристрої. Перші займаються лише виведенням готівки, отриманої від продажу криптовалют. Другий тип пристроїв - двосторонні бітомати - дозволяють як купувати, так і продавати цифрові валюти. Але ми маємо 2-в-1 для вашої зручності та комфорту у використанні.



    Як продати криптовалюту в криптоматі за готівку?

    Продавати криптовалюту надзвичайно просто. Щоб анонімно продати криптовалюту в криптоматі, виконайте наведені нижче дії після того, як знайдете автомат:

    Натисніть на кнопку "продати криптовалюту і зняти гроші в криптоматі";

    Після того, як ви згенерували адресу свого біткоін-гаманця, знайдіть код, який виділено зеленим кольором - він дозволить вам зняти кошти в криптоматі. Збережіть його на телефон або видрукуйте;

    Вишліть кошти зі свого криптовалютного гаманця на електронний гаманець постачальника послуг - перевірити статус транзакції можна на сайті Shitcoins.club.

    Коли транзакція буде готова до завершення - підійдіть до найближчого банкомату та зніміть готівку, відсканувавши збережений (або надрукований) раніше штрих-код.

    Для зняття готівки не потрібно заповнювати жодних форм. Обміняти свою криптовалюту на FIAT можна в бітоматі. Однак у цьому випадку вам доведеться почекати, поки перераховані вами кошти надійдуть на гаманець постачальника послуг. Просто оберіть швидкість транзакції за допомогою повзунка. Чим швидше, тим більшу комісію вам доведеться заплатити так званим "майнерам". Завершення транзакції може зайняти від 10 до 30 хвилин - залежно від того, який варіант ви оберете



    Як купити криптовалюту через криптомат?

    Ми розробили систему так, щоб зробити транзакції максимально зручними та інтуїтивно зрозумілими. Тому кожен пристрій оснащено сканером QR-коду, що значно прискорює вказівку потрібного гаманця або заповнення приватного ключа. Виведення коштів здійснюється шляхом переказу коштів на адресу, що відображається на екрані. Після того, як транзакція зафіксована, пристрій негайно знімає готівку. Купівля здійснюється шляхом вставляння банкнот в криптомат (схожу на депозитний автомат) та зазначення адреси гаманця. Для отримання додаткової інформації про зняття коштів (і про те, що таке криптомат в цілому), дивіться нашу підсторінку про те, як працює криптомат. На цій сторінці ви також можете дізнатися більше про такі теми, як комісії, або про те, в яких пунктах можна обміняти біткоїн 24/7, а в яких це можливо тільки в години роботи торгового центру.



    Які криптовалюти обслуговує наш криптомат?

  • Bitcoin,
  • Ethereum,
  • Litecoin,
  • USDT в мережі TRC20


  • Криптомати в Україні від Shitcoins.club

    Ми є компанією, що підтримує торгівлю криптовалютою на українському та закордонних ринках. Приєднуйтесь до нас і реєструйтеся на нашому сайті, щоб мати доступ до всіх сервісів: продаж, купівля BTC і відстеження статистики. Крім того, ми постійно збільшуємо кількість населених пунктів, які можуть похвалитися нашими сучасними криптоматами. З нами легко купити біткоїни онлайн або в найближчому криптоматі - просто скористайтеся нашою картою на сайті, щоб знайти найближчий криптомат. Ми розміщуємо їх у зручних місцях, таких як торгові центри та пасажі, щоб ви могли користуватися ними сім днів на тиждень.



    Скільки криптоматів в Україні?

    Станом на листопад 2022 року в Україні працює рівно 14 криптоматів для обміну криптовалют. Джерело: дані зібрані зі списку криптоматів в Україні на coinATMradar (репозиторій пристроїв), GoogleMaps, де показані пристрої в Україні.



    Чи криптомат у Харкові анонімний?

    Анонімність є основним фактором безпеки для криптоматів. BTM гарантують, що транзакція відбувається через анонімний обмін. Криптовалюти, такі як біткоїн, є значною мірою анонімними, тому криптомати підтримують цю анонімність під час здійснення транзакції. Звичайно, ліміт AML в криптоматах для анонімного зняття коштів становить від 1 000 до 29 999 гривень, в залежності від місця розташування.



    Що таке AML?

    AML - це боротьба з відмиванням брудних грошей. Це одна з законодавчих вимог для ведення бізнесу в країні.



    Купуйте біткойн з Shitcoins.club

    Купуйте біткойн без зайвих клопотів з Shitcoins.club. Прості, легкі та безпроблемні процеси для початку роботи у світі криптовалют. Знайди найближчий криптомат у твоєму місті, а опинившись там, дотримуйтесь інструкцій на екрані.

     

    ТЕГИ

    Курс НБУ на сьогодні
     
    за
    курс
    uah
    %
    USD
    1
    39,2214
     0,0059
    0,02
    EUR
    1
    42,3670
     0,0750
    0,18

    Курс обміну валют на сьогодні, 10:56
      куп. uah % прод. uah %
    USD 38,9582  0,03 0,08 39,5025  0,05 0,12
    EUR 42,1375  0,11 0,27 42,9400  0,08 0,18

    Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
      куп. uah % прод. uah %
    USD 39,0300  0,10 0,27 39,0550  0,10 0,27
    EUR -  - - -  - -

    ТОП-НОВИНИ

    ПІДПИСКА НА НОВИНИ

     

    Бізнес