Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Як зрозуміти, що твій партнер маніпулятор

Відчувати, що вами маніпулюють, дуже неприємно. Це вибиває з колії й викликає багато почуттів: злості, провини, сорому, виснаження. Іноді ми навіть не можемо пояснити собі, чому так почуваємося, бо не розпізнаємо за здавалося б звичними діями та словами тонку маніпуляцію.

Розбираємося разом з досвідченим онлайн психотерапевтом Meclee, як визначити, що ваш партнер вами маніпулює.

  1. Пасивна агресія - слова або дії, які не виражають невдоволення та злість прямо, але викликають провини або незручності. Наприклад, цокання, закочування очей, невдоволений вираз обличчя, багатозначні погляди. Зазвичай, якщо у відповідь ви починаєте злитися, партнер вмить звинувачує вас в агресивності та нападі на нього(неї).
  2. Гра в мовчанку або “здогадайся, що не так” - партнер не озвучує своїх потреб чи незадоволення, а просто мовчить. Пряме питання також не дає результату, у відповідь ви чуєте: “Все нормально”. При цьому у вас є почуття відстороненості, сорому і вини.
  3. Покарання - партнер домагається від вас певних дій, караючи відсутністю спілкування, сексу, турботи, фінансової підтримки за те, що йому(їй) не подобається. Може звучати фраза на кшталт “Ти не заслужив(ла) ...”, щоб аргументувати санкції у ваш бік і домогтися свого.
  4. Партнер ігнорує ваші прохання або виконує їх навмисно незграбно, щоб ви більше не зверталися за допомогою. Часто стосується побутових прохань до чоловіків. У вас виникає відчуття покинутості, недовіри та самотності.
  5. Висміювання вас і ваших почуттів, жарти на некомфортні для вас теми. Легко прикриватися словами “Просто у тебе немає почуття гумору”, проте якщо партнер ігнорує чутливі для вас теми і ваші неприємні почуття - це не про розваги, це про приниження.
  6. Газлайтинг - підривання вашої впевненості у власній адекватності та тверезій оцінці реальності. Партнер використовує фрази “Тобі здалося”, “Я цього не казав(ла)”, “Такого не було”. Це викликає у вас почуття розгубленості та тривогу, недовіру до себе.
  7. Партнер знімає з себе відповідальність і перекладає її повністю на вас чи на зовнішні обставини. Ви при цьому відчуваєте сильну провину і бажання стати кращою людиною, проте ваших зусиль завжди недостатньо.

Щоб вберегтися від маніпулятора треба навчитися відстоювати свої кордони. Це можна зробити лише з дипломованим спеціалістомм. Оберіть психолога, з яким будете почуватися більш комфортно. Наприклад, часто чоловікам некомфортно ділитися переживаннями з психологом-чоловіком, а жінці відкритися легше. Або іноді простіше зайти контакт зі спеціалістом, не набагато старшим за вас.

Автор матеріалу: Протасова Анна

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес