Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Як підготувати авто до осені

Зміна сезону – підстава подбати про свій автомобіль, підготувавши його належним чином. Якщо ви ставите перед собою питання, як підготувати автівку до настання осені, ця стаття дасть багато корисних рекомендацій. Отож, почнемо.

Замінюємо склоочисники

Вплив дощу на чистоту лобового скла очевидний. А якщо двірники мають ті чи інші дефекти, їх потрібно замінити, аби чистота скла була однією з запорук безпеки на дорозі. Інакше поганий огляд створює додатковий ризик дорожньо-транспортних пригод. Аби неочищені ділянки скла не приховали у відповідальний момент несподівану перешкоду чи іншого учасника дорожнього руху, слідкуйте за станом склоочисників та вчасно їх замінюйте.

Ще один важливий аспект – підтримка скла у чистому вигляді шляхом миття. Іноді його потрібно мити, аби полегшити функціонування склоочисників. Коли вони взаємодіють з чистим склом, то суттєво більш ефективно прибирають з нього воду під час дощу. Це покращує видимість.

Убезпечуємо авто від корозії

Корозійні процеси часто є причиною того, що машина передчасно виходить з ладу та зношується. Особливо – коли мова про запущені випадки корозії, які були залишені без належного нагляду. Тому, перш ніж осінь настане, уважно обдивіться колісні арки свого автомобіля. Зверніть також увагу на кромку капота, пороги, крила. Більшість майстрів та досвідчених автомобілістів знають про те, що саме ці місця автомобіля є найбільш вразливими до корозійних процесів. Вчасне фарбування авто якісною фарбою є запорукою того, що корозії вдасться запобігти, або – бодай суттєво відстрочити.

Дбаємо про акумулятор

Варто зазначити, що таку турботу про акумулятор слід здійснити до настання перших холодів. Якщо деталь перебуває у справному стані, її варто просто зарядити. Якщо ж рівень зношування акумулятора є дуже істотним, здійсніть своєчасну заміну.

Окрім того, рекомендують провести діагностику системи опалення та освітлення авто. У випадку виявлення несправностей буде достатньо часу, аби їх усунути.

Вчасно замінюємо шини

До настання перших морозів водії не замислюються про заміну шин з урахуванням сезонності, і це закономірно. Однак сезонність – не єдина причина, яка лежить в основі потреби заміни шин. Наприклад, доволі розповсюдженою є ситуація, коли водії не поспішають замінювати старі шини. Аспект економії дійсно є вагомим для багатьох. Тому, коли візуально здається, що все гаразд, природним буває бажання відстрочити момент заміни шин.

Проте, існує об’єктивна потреба у їх заміні після 5-6 років використання, залежно від того, якою була інтенсивність експлуатації. Зимові шини, вік яких перевищив цей показник, потребують заміни, оскільки вважаються небезпечними. Натомість, літня «резина» високої якості може слугувати і до 10 років. Також на потребу в заміні може вказувати мінімальна глибина протектора.

Перевіряємо стан маточини авто

Маточина (ступиця) автомобіля – це деталь, котра відповідає за з’єднання валу та колісного диску. На ній лежить завдання з передачі обертаючого моменту. Маточина з одного боку насаджується на вал, а з іншого боку – володіє спеціальним посадковим місцем, призначеним для з’єднання з колісним диском. Обертальний рух з осі колінчастого вала передається на колесо саме за посередництвом маточини. Тому важливо, аби майстри періодично оглядали цю деталь, здійснювали її сервіс, а за потреби – ремонт. Для заміни слід обирати високоякісні деталі. Експерти рекомендують відомих виробників ступиць https://boltiigayki.com.ua/blog/top10-luchshyh-stupic-rejting-stupic-2021/

Підбиваючи підсумки…

Підготовка машини до осені – кропітке, але водночас вдячне заняття. Саме відповідальний підхід до нього стає запорукою подальшої безпеки та комфорту на дорозі.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5451
 0,0286
0,07
EUR
1
42,0562
 0,0660
0,16

Курс обміну валют на вчора, 11:09
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2852  0,01 0,03 39,8348  0,01 0,02
EUR 41,9760  0,00 0,01 42,7860  0,00 0,01

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5500  0,01 0,03 39,5700  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес