Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Як дізнатися офіційний курс валюти на сьогодні: важливі питання обміну грошей в Україні

 

Переведення грошей у валюту залишається одним із найпопулярніших способів збереження власних коштів. До того ж ціни на товари та вартість послуг в країні безпосередньо залежать від курсових коливань. Саме тому українці регулярно перевіряють, скільки коштує долар та євро.

Крім питання, обміну гривні на валюту, наших співгромадян цікавить курс євро до долара, на підставі чого вони обирають валюту для подальшого збереження капіталу.

Відповідно до національного законодавства, продаж та купівля іноземної валюти в Україні дозволені. Виключення становлять операції з рублями. А от долар, євро, злоті можна придбати легально у касі банку чи обміняти валюту у мобільному застосунку через мобайл-банкінг.

У цій статті ми розповімо, де спостерігати за поточним курсом долара/євро в Україні та як проходить обмін грошей з урахуванням останніх законодавчих змін. Інформацію нам надали фінансові експерти одного з найнадійніших банків країни - "Райффайзен Банку".

Офіційний курс долара та євро

Як і раніше, офіційний курс валюти встановлює Нацбанк і його показник може змінюватися кожного дня. Враховуючи офіційний курс, приватні банки продають та купують валюту у населення за реальним ринковим курсом.

Та, крім готівкового обміну у касі, автоматичний обмін грошей відбувається під час розрахунку гривневою карткою за кордоном. Відповідно до нових правил обмінно-валютних операцій в Україні, конвертація з кредитки відбувається за окремим курсом, спеціально встановленим для карткових операцій.

Для розрахунків за кордоном може використовуватися й валютна картка, видана українським банком. Тоді списання та проходить за крос-курсом євро до долара чи навпаки без додаткової конвертації у гривню.

Валютний калькулятор

Аби спростити підрахунки, у Райффайзен Банку розробити валютний онлайн-калькулятор, який автоматично перераховує валютні операції по чинному курсу. Клієнтові потрібно лише ввести суму валюти, яку він планує обміняти на гривню. Система автоматично генерує, скільки гривень отримує фізична особа у разі такого обміну.

Так само калькулятор працює у зворотному напрямку - вираховує, скільки гривень потрібно, щоб придбати необхідну кількість валюти. Для точного визначення курсу у відділеннях банку на сайті raiffeisen.ua потрібно обрати область. Зважайте, що курс у мінял на чорному ринку інший, значно вищий.

Обмін гривні на іншу валюту в Україні

Крім євро та американських доларів, українці можуть купити іншу готівку: польські злоті, угорські форинти, чеські крони. Здебільшого такий обмін громадяни здійснюють перед виїздом до іншої країни, а не задля подальшого збереження капіталу. Адже готівковий обмін гривні на національну валюту у країнах Європи обмежений або проводиться за невигідним, завищеним курсом.

Для обміну грошей на валюту країн ЄС в Україні застосовується такий самий принцип. Банки встановлюють реальний курс, що трохи вищий від встановленого НБУ.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5451
 0,0286
0,07
EUR
1
42,0562
 0,0660
0,16

Курс обміну валют на сьогодні, 11:01
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3431  0,06 0,15 39,8973  0,06 0,16
EUR 42,1069  0,13 0,31 42,8912  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5100  0,04 0,10 39,5500  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес