Фінансові новини
- |
- 16.11.24
- |
- 03:16
- |
- RSS
- |
- мапа сайту
Авторизация
Як в суші почали додавати авокадо?
13:55 11.06.2021 |
Сьогодні роли з авокадо вже стали звичними для усіх любителів суші від if.smaki-maki.com. А ще близько 80 років тому такі рецепти бути невідомі. Просто ніхто не додумався додавати цей плід у страви японської кухні. Але ж усе буває вперше. І цей фрукт, і страви японської кухні для українців ще порівняно недавно були екзотикою. А сьогодні ними можна поласувати без жодних перешкод.
Поява нового рецепту
Немає точних фактів стосовно місця та часу винайдення рецепту ролів з авокадо. Згідно з найпоширенішою версією, першопрохідцем став кухар одного з ресторанів Лос-Анджелесу в 1970-х роках. Він не міг знайти торо – жирну частину тунця з ніжним маслянистим смаком. Але зате під рукою були авокадо, які у великій кількості вирощували в Каліфорнії. Плід є популярним інгредієнтом багатьох мексиканських страв. Тож кухар нарізав авокадо, поєднав його з рисом та водоростями, і результат сподобався клієнтам. Згодом почалися експерименти з іншими рецептами, і новий інгредієнт закріпився в списку продуктів для суші в західному стилі.
Найвідомішим видом ролів з цим плодом є Каліфорнія (з додаванням крабів та огірків).
Думка японців
В Японії роли з авокадо поширені значно менше, ніж в західних країнах. Цей плід частіше подають в якості гарніру до лосося чи креветок, або ж міксують з різними овочами. Але в багатьох ресторанах можна замовити суші з цим інгредієнтом, і кухарі цілком спокійно ставляться до таких нетрадиційних кулінарних експериментів.
В японських супермаркетах авокадо з’явилися лише в 1970-х роках і досить довго лишалися екзотикою. Місцеві жителі називали цей плід «лісовим маслом» за м’яку консистенцію, жирність та високу калорійність.
Користь для здоров’я
Хоча тунець є вельми корисною рибою, при його заміні на авокадо ви також отримуєте багато переваг для здоров’я. Цей фрукт містить дуже велику кількість мононенасичених жирів, а також близько 20 різних вітамінів та мінералів. Авокадо дозволяє контролювати рівень «поганого» холестерину, знижувати ризик розвитку остеопорозу та покращувати зір. І це ще далеко не всі його позитивні властивості. Поєднуючи авокадо з рисом у суші, ви отримуєте справжній еталон здорової їжі.
|
|
ТЕГИ
ТОП-НОВИНИ
ПІДПИСКА НА НОВИНИ
Для підписки на розсилку новин введіть Вашу поштову адресу :