Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Як в суші почали додавати авокадо?

Сьогодні роли з авокадо вже стали звичними для усіх любителів суші від if.smaki-maki.com. А ще близько 80 років тому такі рецепти бути невідомі. Просто ніхто не додумався додавати цей плід у страви японської кухні. Але ж усе буває вперше. І цей фрукт, і страви японської кухні для українців ще порівняно недавно були екзотикою. А сьогодні ними можна поласувати без жодних перешкод.

Поява нового рецепту

Немає точних фактів стосовно місця та часу винайдення рецепту ролів з авокадо. Згідно з найпоширенішою версією, першопрохідцем став кухар одного з ресторанів Лос-Анджелесу в 1970-х роках. Він не міг знайти торо – жирну частину тунця з ніжним маслянистим смаком. Але зате під рукою були авокадо, які у великій кількості вирощували в Каліфорнії. Плід є популярним інгредієнтом багатьох мексиканських страв. Тож кухар нарізав авокадо, поєднав його з рисом та водоростями, і результат сподобався клієнтам. Згодом почалися експерименти з іншими рецептами, і новий інгредієнт закріпився в списку продуктів для суші в західному стилі.

Найвідомішим видом ролів з цим плодом є Каліфорнія (з додаванням крабів та огірків).

Думка японців

В Японії роли з авокадо поширені значно менше, ніж в західних країнах. Цей плід частіше подають в якості гарніру до лосося чи креветок, або ж міксують з різними овочами. Але в багатьох ресторанах можна замовити суші з цим інгредієнтом, і кухарі цілком спокійно ставляться до таких нетрадиційних кулінарних експериментів.

В японських супермаркетах авокадо з’явилися лише в 1970-х роках і досить довго лишалися екзотикою. Місцеві жителі називали цей плід «лісовим маслом» за м’яку консистенцію, жирність та високу калорійність.

Користь для здоров’я

Хоча тунець є вельми корисною рибою, при його заміні на авокадо ви також отримуєте багато переваг для здоров’я. Цей фрукт містить дуже велику кількість мононенасичених жирів, а також близько 20 різних вітамінів та мінералів. Авокадо дозволяє контролювати рівень «поганого» холестерину, знижувати ризик розвитку остеопорозу та покращувати зір. І це ще далеко не всі його позитивні властивості. Поєднуючи авокадо з рисом у суші, ви отримуєте справжній еталон здорової їжі.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2796
 0,0350
0,08
EUR
1
43,6532
 0,1855
0,43

Курс обміну валют на вчора, 10:46
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9788  0,08 0,20 41,6023  0,08 0,18
EUR 43,3808  0,23 0,53 44,1500  0,26 0,58

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2625  0,01 0,02 41,3000  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес