Фінансові новини
- |
- 22.12.24
- |
- 08:54
- |
- RSS
- |
- мапа сайту
Авторизация
| |
"Два найважливіших дні у житті: день, коли ми з'явились на світ, і день, коли зрозуміли навіщо" Марк Твен |
Як поєднувати суші з чаєм?
16:26 02.06.2021 |
Чим запивають суші? Звісно, ви одразу згадуєте про саке. Однак ця японська їжа є майже універсальною. Вона добре поєднується з пивом, вином, шампанським, мінеральною водою. І, звісно, з чаєм. Це дуже популярний напій в азійських країнах, і Японія зовсім не є виключенням. Якщо ви замовляєте суші у Львові, цілком можна подати до них чай. Але зробити це потрібно правильно.
Сорти чаю
В традиційних японських ресторанах зазвичай подають зелений чай сортів конача, гекуро, сенча. В таких закладах, якщо ви не вживаєте алкоголь, прийнято просити саме чай, а не склянку води чи соку.
В цьому випадку чай подають для запивання їжі, а не для насолоди його власним смаком. Тому для таких цілей прийнято подавати бюджетні сорти.
Високоякісні сорти, такі як сенча чи гекуро, подавати до суші не прийнято. Однак в деяких ресторанах це практикують. Напій подають дуже гарячим. Висока температура сприяє очищенню смакових рецепторів. Тож пийте маленькими ковтками і обережно, аби не обпектися. Вам зовсім не обов’язково ковтати окріп. Зачекайте, доки напій трохи вичахне. Ви ж не здаєте екзамен на суворе дотримання правил японської культури.
Усі інші варіанти є вже відхиленням від традицій. Не рекомендується запивати суші напоями, що мають яскраво виражений смак та аромат. Саме тому не варто вибирати квіткові чи фруктові чаї. Ними краще насолоджуватися вже після трапези, можливо з печивом чи іншими солодощами.
Чому чай?
Суші є досить солоною їжею, особливо якщо ви споживаєте їх з соєвим соусом та васабі. Чай чудово тамує спрагу. Ще він очищує смакові рецептори та готує їх до наступного шматочка страви. Зелений чай має менш виражений власний смак в порівнянні з чорним, тому він і є фаворитом.
Ще одна причина полягає в тому, що чай є важливою частиною японської культури. Він лишається популярним з IX сторіччя, коли його завезли на острови з материкового Китаю. Навіть сьогодні майже кожен прийом їжі для японця супроводжується свіжим зеленим чаєм. Обов’язково його подають і для гостей. Цікаво, що в більшості японських ресторанів цим напоєм пригощають безкоштовно. Це те саме, що традиційна безкоштовна склянка холодної води в американському чи європейському закладі.
|
|
ТЕГИ
ТОП-НОВИНИ
ПІДПИСКА НА НОВИНИ
Для підписки на розсилку новин введіть Вашу поштову адресу :