Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Кілька цікавих фактів про Ніла Геймана

Ніл Гейман – один з найбільш відомих та успішних авторів сьогодення. Його твори читають і дорослі, й діти. Його книги стають основою для сценаріїв не менш вдалих фільмів. Дізнатися більше про самого Ніла та його твори ви можете на сайті dovidka.biz.ua. Ми ж підготували кілька цікавих фактів про письменника, про які часто забувають біографи.

Ніл та комікси

Коли майбутньому письменнику було 16 років, він захопився малюванням коміксів. У більшості випадків він створював історії на основі фентезійних та науково-фантастичних романів Майкла Муркока. До речі, зараз Гейман не любить, коли бачить ці експерименти в Інтернеті. Однак ви цілком можете їх знайти.

Панк Ніл

Колись Гейман був учасником музичного панк-гурту Ex-Execs (ви вже бачите, яка це багатогранна особистість). Хлопці досягли значних успіхів, колективу навіть запропонували підписати контракт. Однак панки відмовилися, оскільки договір було складено зовсім не на їхню користь. А потім Ніл обрав шлях прози.

Фензин

У 1976 році Ніл та ще кілька його друзів створили фанатський журнал під назвою Metro. Здогадайтеся, у кого вони вирішили взяти інтерв’ю для видання? Правильно – у Майкла Муркока, від якого Ніл в юності просто фанатів. Як той розповідав пізніше, він був дуже здивований, домовившись про зустріч з журналістами та побачивши на порозі 15-річних підлітків. Вони навіть шкільну форму перед цим візитом не змінили.

Стать книг

Ніл Гейман вважає, що книги також мають статі. Наприклад, «Зоряний пил» він вважає в першу чергу твором для дівчаток. «Як я виміняв тата на двох золотих рибок» - для хлопців, а «Кораліна» - знову для дівчат.

Мананангал

В одному з інтерв’ю Ніл розповів, що його улюбленою міфічною істотою є мананангал. Це філіппінський аналог вампіра – істота, верхня частина тіла якої відрощує крила та вночі вирушає на пошуки здобичі.

Бджоли

Ви не повірите, але у вільний від написання книг час Ніл займається ще й бджолярством. Більшу частину часу про комах дбають його дружина та помічниця по господарству. Але сам письменник полюбляє надягнути костюм бджоляра та прогулятися по пасіці, особливо коли до нього приходять гості.

Незвична ручка

Ніл є одним з небагатьох сучасних письменників, який постійно використовує перову ручку. Чорнові варіанти усіх книжок він пише одним улюбленим пером. Все почалося з «Зоряного пилу», коли Гейман таким чином хотів краще відчути дух 1920-х років. А потім це йому сподобалося і перетворилося на постійну практику.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5860
 0,1976
0,50
EUR
1
42,2620
 0,0498
0,12

Курс обміну валют на сьогодні, 10:48
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3897  0,17 0,42 39,9597  0,20 0,50
EUR 42,1145  0,21 0,50 42,9172  0,23 0,53

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5750  0,20 0,52 39,5950  0,23 0,57
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес