Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Як суші стали неймовірно популярними у США?

Сьогодні страви японської кухні є відомими та звичними в багатьох країнах. Ви можете замовити суші Хмельницький, поласувати ними в Австралії чи Бразилії, Канаді чи Швеції. А особливо цінують цю їжу американці, які познайомилися з японською кулінарією набагато раніше, ніж ми. Як же суші стали настільки популярними у США?

Прибуття в Америку

Суші були звичною їжею японців протягом багатьох століть. В Сполучених Штатах вони вперше з’явилися тільки в 1966 році, коли підприємець з «Країни, де сходить сонце» відкрив суші-ресторан в районі Літл-Токіо, що в Лос-Анджелесі. Заклад під назвою Kawafuku був особливо популярним серед емігрантів, яким хотілося відчути рідний смак далеко від батьківщини. Але поступово куштувати суші почала й американська молодь. Їй це сподобалося – значною мірою через оригінальність та бажання виділитися.

Ріст популярності

В 1970 році відкрився перший американський суші-ресторан за межами Літл-Токіо. Заклад Osho швидко став фешенебельним завдяки розташуванню поблизу кіностудії 20th Century Fox. Японські страви швидко стали популярними серед заможних людей: режисерів, акторів, продюсерів.

Протягом 1970-х років все більше подібних закладів відкривалося у великих містах, таких як Чикаго, Нью-Йорк тощо. Раптом усі стали цікавитися традиційною кухнею Японії.

Американізація

В кінці 1970-х років один шеф-кухар з Лос-Анджелесу придумав рол «Каліфорнія». Основою страви було крабове м'ясо (як варіант – крабові палички) та авокадо, які виявилися доступнішими в порівнянні з тунцем.

Рол «Каліфорнія» виявився оптимальним вибором для людей, які хотіли екзотики, але побоювалися куштувати сиру рибу. Після цього з’явилися роли «Філадельфія» з лососем та вершковим сиром. Це дало поштовх для найрізноманітніших експериментів, в результаті яких американці придумали багато власних версій суші. До речі, сьогодні вони стали дуже популярними в різних куточках світу. Ви можете навіть не здогадуватися, що ваші улюблені роли насправді придумані зовсім не в Японії.

Повернення додому

Сьогодні вже в Японії заклади пропонують саме ті страви, які були створені у США. Хоча традиційні роли з сирою рибою все ще лишаються популярними, японці (особливо молодь) полюбляють американізовані версії своїх традиційних наїдків.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2796
 0,0350
0,08
EUR
1
43,6532
 0,1855
0,43

Курс обміну валют на вчора, 10:46
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9788  0,08 0,20 41,6023  0,08 0,18
EUR 43,3808  0,23 0,53 44,1500  0,26 0,58

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2625  0,01 0,02 41,3000  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес