Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Яким не повинен бути корпоративний подарунок?

Перед святами великі та малі компанії влаштовують грандіозну роздачу подарунків. Їх вручають клієнтам, постачальникам, замовникам. Це ефективний спосіб нагадати про себе та підкреслити увагу до адресата. А налагоджування приязних стосунків – це основа успішного розвитку бізнесу. Однак часто компанії витрачають гроші на виготовлення презентів, але не отримують від цього користі. Чому так відбувається?

Речі без цінності

Вдало підібраний корпоративний подарунок повинен становити певну цінність для отримувача. Зазирніть у каталог компанії Brandme – https://brandme.in.ua/suvenirna-produktsiya/. Тут ви побачите не лише гарні, а й справді корисні речі. Отримавши одну з них, людині не захочеться одразу її викинути чи засунути в дальній кут шухляди. Якщо ж користі нема, про предмет швидко забувають, як і про того, від кого він отриманий.

Наприклад, запальнички будуть не надто вдалим вибором для колективу без курців. А рюкзак не виявиться корисним для солідної людини, яка ходить на роботу з портфелем.

Ігнорування презентації

Навіть вдало підібраний подарунок потрібно правильно вручити. Не можна просто покласти його в пакет і тицьнути в руки зі словами: «Це вам». Пам’ятайте – потрібно влаштувати гарну презентацію. Якщо презент передають з рук в руки, відповідальна за це людина повинна сказати принаймні кілька теплих слів зі святковими привітаннями та побажаннями.

Якщо ж ви відправляєте подарунок поштою чи кур’єром, додайте листівку з привітаннями. Все це робить презент більш персоналізованим, допомагає зміцнити зв’язки між двома сторонами.

Надто висока вартість

Навіть якщо вам дуже хочеться продемонструвати вдячність діловим партнерам, потрібно мати відчуття міри. Якщо подарунок надто дорогий, отримувач може відчувати дискомфорт і вважати, що тепер він вам чимось зобов’язаний. Більш того – інколи дорого річ може бути розцінена як спроба дати хабара. Надмірна щедрість дратує, тож не надто захоплюйтеся. Краще розподіліть бюджет так, аби привітати більшу кількість людей. Наприклад, даруйте не щось дуже дороге одному ключовому постачальнику, а вручіть кожному більш бюджетний презент.

Гроші

Найгірший варіант – додати до подарунка готівку. Це грубе порушення правил ділового етикету і явна спроба підкупу. Також подібна поведінка вказує на небажання докласти зусиль до вибору подарунків. Гроші можна дарувати близьким друзям чи родичам, однак у світі бізнесу це неприпустимо.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес