Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Дитячий сон – усьому голова, або Як правильно обрати дитячий матрац

Поява малюка в люблячій родині – завжди свято. З перших днів вагітності й аж до появи маленької людини сім’я знаходиться у схвильованому очікуванні. Увесь вільний час думки зайняті вибором ліжечка, візочка, пелюшок – усе має відповідати вимогам безпеки, бути красивим та вдало поєднуватися між собою.

Проте для дійсно важливих речей відводиться чи не останнє місце: наприкінці списку покупок знаходиться дитячий матрац, хоча це, напевно, найперша річ, про яку мають подбати турботливі батьки. Малюк значну частину своїх перших років життя проводить лежачи в ліжечку. Так яким чином потрібно обирати матрац, щоб не нашкодити ще не зміцнілому організму? Він має бути м’яким або твердим? З пружинами або без? На що звернути увагу в магазині? Далі поговоримо про це.

alt

Вибір матрацу відповідно до віку дитини

Усі діти народжуються з нерозвиненими мускулатурою та скелетом. Активний ріст м’язів та внутрішніх органів починається з перших днів життя та продовжується до повноліття. Тому вибирати спальне місце необхідно так, щоб воно сприяло правильному розвитку організму протягом певного відрізка часу:

  1. Для малюків від народження та до 3 років рекомендовано купувати жорсткі безпружинні матраци з натуральними наповнювачами. Зазвичай у таких варіантах використовується кокосова койра.
  2. Дітям від 3 до 7 років спальне місце слід пом’якшити до рівня середньої жорсткості. У цей період починається активне зростання опорно-рухового апарату, сформовано S-подібний вигин хребта, а тому потрібно, щоб матрац не зашкоджував подальшому розвитку.
  3. Для школярів та підлітків рекомендовано придбати двосторонній матрац, який буде підлаштовуватися під швидко мінливі контури дитячого організму.

Обираємо розміри

Перед придбанням радимо зробити заміри спального місця, де буде відпочивати ваше маля. Навіть декілька зайвих сантиметрів загрожують появою хвиль на поверхні, через що комфортна здатність матрацу буде значно знижена. Нестача тих самих сантиметрів призведе до появи щілин між краями, що небезпечно потраплянням до них ручок та ніжок. Зазвичай стандартні розміри 60x120 см та 70x140 см є універсальними та підходять для більшості моделей. Проте у разі, якщо ваше ліжко сконструйоване за замовленням, не забудьте звернути на це особливу увагу.

З пружинами або без пружин

Однозначно складно дати відповідь який з цих варіантів кращий – усе залежить від якості наповнення, особистих вподобань та фінансових можливостей. Якщо стоїть вибір між матрацом без пружин високої якості та пружинним середньої – краще придбати перший варіант. І навпаки.

Важливо! Можна купити пружинний матрац, якщо дитина вже досягла 3-річного віку, оскільки до цього віку він не рекомендований.

Проте постає таке питання: як перевірити, який виріб якісніший? На жаль, не існує універсальної формули перевірки якості матраців, бо важливим є наповнення, яке не завжди вдається перевірити особисто. Тому, очевидно, краще купувати дитячі матраци в зарекомендованих виробників та дилерів.

alt

Матеріал та наповнення

Найважливішим критерієм вибору матрацу є якість матеріалів, з яких він зроблений. Не рекомендуємо купувати вироби, у складі яких є поролон або вата. Перший не володіє значною пружністю, а тому не здатен до відновлення початкової форми. Окрім того, поролон не здатний вбирати вологу, яка є середовищем для розвитку бактерій та шкідливих мікроорганізмів, що може призвести до виникнення алергічних реакцій.

Вата, незважаючи на її універсальність, також не найкращий варіант для наповнення, оскільки вона дуже швидко збивається у грудки, які завдають значного дискомфорту ніжному та чутливому тілу дитини.

Наразі у промисловості використовується високоякісний пінополіуретан, який славиться гіпоалергенністю, пружністю та є екологічно чистим.

Не слід забувати також про зовнішнє оформлення матрацу: поверхня має бути натуральною, мати здатність до вентиляції повітря та не втримувати вологу. Такими якостями володіють натуральний латекс, бавовна, льон. Поверхня має бути без ушкоджень, а шви – рівними.

Потурбуйтеся про здоров’я вашого малюка, а інтернет-магазин krokwood.com допоможе знайти ідеальний дитячий матрац за розумною ціною.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3561
 0,0408
0,10
EUR
1
42,3983
 0,0624
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2960  0,04 0,09 39,8444  0,03 0,07
EUR 42,2200  0,04 0,10 42,9672  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4300  0,05 0,13 39,4500  0,01 0,03
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес