Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Піца – одна з найпопулярніших страв у світі

Колесо вважається винаходом всіх часів. Можна так вважати хоча би тому, що це дало можливість створити піцу. Принаймні саме так думають деякі люди, святкуючи Міжнародний день піци 9 лютого. Щонайменше 50% українців їдять піцу не рідше одного разу на місяць. Середній показник у лютому по всьому світу може трохи відрізнятися, оскільки свято припадає саме на цей місяць.

Дійшли свідчення, що стародавні греки полюбляли плаский хліб, змащений оливковою олією, натертий часником і травами. Але завдяки піцайоло з Неаполя була створена піца саме в тому вигляді, якою ми знаємо її сьогодні.

Раффаеле Еспозіто додав до звичної тоді страви помідори, моцарелу та базилік, які символізують національні кольори Італії. Саме таким чином й виникла відома нині піца Маргарита. Це один із найбільш популярних і найпростіших варіантів піци. Його назвали на честь королеви Італії Маргарити, яка й надихнула піцайоло.

Сьогодні цю страву легко замовити в будь-якому місті України. Значний попит має доставка піци La П'єц теж може запропонувати Вам таку послугу. Є чимало служб, які можуть швидко доставити італійську традиційну страву до вашого дому чи офісу.

Італія справді є батьківщиною цього запеченого делікатесу, але він до вподоби не тільки італійцям. Хоча саме вони випікали найбільшу в світі піцу, яка мала майже 40 метрів в діаметрі. Але рекорд, пов'язаний із найшвидшим поїданням піци (30 см в діаметрі за 41.31 секунди), належить канадцям. Рекордний обсяг споживання піци також належить не італійцям і навіть американцям. Виявляється, більше за всіх піцу їдять норвежці: 5,4 кг на людину на рік.

Приготування піци як мистецтво

Піца може стати справжнім шедевром кулінарного мистецтва. Ідеально зроблене й запечене тісто, сир, що тягнеться, ароматичні трави та смачні додатки – про що ще можна мріяти?

Найбільш популярним доповненням вважається пепероні. Гавайська піца має незмінний попит у багатьох країнах. Тим не менш, кухарі перевершують один одного в креативних рішеннях. На одній із найдорожчих піц у світі ви навіть можете знайти їстівне золото, шотландського копченого лосося, мариновані в коньяку омари та ікру, змочену шампанським.

Як бачите, піца може бути вишуканою стравою, але це залежить від обставин. Якщо куштувати її в італійському ресторані та замовити «до компанії» напій гідної якості, то страві навіть не потрібні будуть якісь екзотичні додатки на кшталт мідій або трюфелів.

Який напій найбільше підходить до цього делікатесу?

Італійці незмінно вважають, що вино найкраще підходить для піци, однак повсякденна реальність каже дещо інше. Найчастіше споживачі зупиняють свій вибір на Coca-Cola та пиві. Тим не менш, існує золота середина, яка не зашкодить вимогливому смаку та нашим звичкам, тобто вибір правильного пива для конкретної піци. Так само як і у вина, у хмільного напою є власне меню – пивна карта, яка доступна у багатьох закладах Європи. Наприклад, до добре відомої піци з чотирма сирами підходить чеське пиво Pilsner, в той час як піца з морепродуктами буде ідеально смакувати з голландським сортом Grolsch.

Піца та пиво мають набагато більше спільного. Існує навіть пиво, яке виготовляють на основі піци. У таке доволі важко повірити, але це справді так. Виробник описує процес пивоваріння цього спеціального пива і зазначає, що є етап, коли замочуються шматочки піци. Після цього отриманий відвар фільтрується та кип’ятиться. До нього додаються хміль і прянощі, далі йде ферментація напою та його розлив.

Сьогодні піцу їдять у багатьох країнах світу, з кожним роком вона набуває все більшої популярності. Її рецепти вдосконалюються та видозмінюються, щоб кожен міг знайти для себе страву, яка йому найбільше до смаку.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6650
 0,2378
0,60
EUR
1
43,0802
 0,3253
0,76

Курс обміну валют на сьогодні, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5156  0,08 0,21 40,0389  0,05 0,11
EUR 42,8267  0,08 0,19 43,5678  0,06 0,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7900  0,13 0,34 39,8300  0,16 0,40
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес