Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Програма «Захист України» передбачає вивчення озброєння, медичної допомоги та стрілецьку підготовку - Міносвіти

12:09 23.07.2024 |

Україна

 

Міністерство освіти і науки розробило проєкт модельної навчальної програми "Захист України" для 10-11 класів закладів загальної середньої освіти.

"Ця програма є ключовим елементом комплексного оновлення предмета, спрямованого на формування в молоді національної ідентичності та навичок для захисту власного життя. Програма має отримати гриф "Рекомендовано" за результатами експертизи", - йдеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що оновлений проєкт програми "Захист України" відображає реалії та виклики, з якими зіштовхується держава, розроблений із врахуванням досвіду та рекомендацій провідних експертів у сфері оборони, громадських організацій та освітян.

У міністерстві заявили, що проєкт програми передбачає єдиний зміст для всього учнівства, незалежно від статі, що сприяє рівним можливостям у набутті важливих навичок, а зміст предмета охоплює широкий спектр тем, актуальних для розуміння сучасного світу, зокрема, інноваційні технології, інформаційну безпеку та медичну допомогу.

Зокрема, у 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, ознайомлюватимуться з принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку, а також значна увага приділятиметься практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Програма 11 класу фокусуватиметься на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з медичної допомоги, а також важливим аспектом буде вивчення методів захисту цивільного населення в умовах кризи, можливостей і способів оборони України.

Згідно з повідомленням, наповнення кожного модуля сформовано на основі консультацій та обговорень з експертами й десятками таких організацій, як Victory Drones, ГО "Військова школа "Боривітер", БФ "Солом'янські котики", Всеукраїнська рада реанімації, OSINT-агенція Molfar.

Згідно з повідомленням, застосовуватимуться такі інноваційні підходи до навчання предмета: програма з акцентом на практичних навичках; навчальний день раз на місяць, щоб глибше зануритися в матеріал і ефективніше відпрацьовувати практичні навички; сучасне обладнання - осередки будуть оснащені комп'ютерними симуляторами керування дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил медичної допомоги.

Як повідомлялося, центри для викладання оновленого шкільного предмета "Захист України" будуть оснащені комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та манекенами для навчання медичної допомоги.

Міносвіти вже відібрало та підготувало понад 140 тренерів для навчання вчителів оновленого предмета "Захист України".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3369
 0,1543
0,37
EUR
1
44,9952
 0,1908
0,42

Курс обміну валют на сьогодні, 11:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1313  0,08 0,19 41,8004  0,11 0,26
EUR 44,8916  0,03 0,06 45,7048  0,13 0,27

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2200  0,11 0,25 41,2500  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес