Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Українці зможуть отримувати сертифікати на вивчення англійської мови через «єПідтримку»

16:59 01.11.2023 |

Україна

 

Українці в майбутньому зможуть отримувати сертифікати для вивчення англійської мови через "єПідтримку" в рамках національного проєкту з популяризації англійської мови Future Perfect, заявив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Якщо людина хоче вивчити англійську, але не має фінансових можливостей, то за певними критеріями, які буде визначено в майбутньому, вона зможе автоматично отримати сертифікат, щоб за його допомогою оплатити роботу репетитора або певні мовні курси", - повідомив Федоров під час презентації проєкту у вівторок.

Він додав, що фінансування таких статей із держбюджету поки що не передбачено, проте "багато партнерів готові допомагати".

"Президент озвучив конкретну мету для ВВП України - трильйонна економіка. Для того, щоб збільшити доходи країни більше ніж уп'ятеро, ми маємо створювати інноваційні компанії з великою доданою вартістю, які коштують мільярди. Такі завдання можуть вирішити люди, котрі швидко навчаються. Один з інструментів для досягнення цієї мети - англійська мова. 56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою. Програма Future Perfect стане одним із драйверів змін, щоб українці могли говорити зі світом спільною мовою, обмінюватися досвідом і ділитися інноваційними ідеями", - пояснив він інтерес до цього проєкту і його підтримку.

Зі свого боку міністр освіти і науки Оксен Лісовий наголосив, що наразі 49% опитаних українців не мають жодних навичок з англійської мови, тобто близько половини опитаних громадян можуть втрачати додаткові можливості і для особистісного розвитку, і для розвитку держави.

"І цей пробіл може бути заповнений, зокрема, завдяки змінам в освіті. На державному рівні сприятимемо вивченню англійської мови на всіх рівнях освіти та в будь-якому віці, починаючи від дошкільнят", - сказав міністр.

Результати дослідження від British Council, які наводилися на презентації, показують, що вчителі англійської мови мають дуже високий рівень володіння мовою: понад 90% з них мають CEFR B2 або C1. При цьому зазначалося, що саме викладачі задають планку для основи, на якій будуватимуться інновації та мовна політика в майбутньому.

Один з інструментів, який допоможе українцям краще вивчити англійську, - носії мови в кожній українській школі. "Це добре показало себе в Грузії, наприклад. У нас 12 тис. шкіл - це не так уже й багато, щоб не знайти 12 тис. волонтерів - носіїв мови", - зазначив Лісовий.

Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, які допоможуть вивчити англійську мову в зручному та доступному форматі. Перші з них - Promova та Empower. Платформа для вивчення мов із персоналізованим підходом Promova пропонує українцям premium-доступ до всіх мовних курсів на три роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower Кембриджського університету доступна для українських викладачів і студентів.

Як повідомлялося, мовна програма Future Perfect - ініційований президентом України Володимиром Зеленським національний проєкт із популяризації англійської мови в країні. Її реалізовує Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки та Міністерством культури та інформаційної політики за підтримки USAID/UK Aid проєкту "Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS" і Фонду Східна Європа. Партнер проєкту - міжнародна технологічна компанія Mastercard.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес