Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Зеленський увів у дію рішення РНБО про посилення відповідальності за стан укриттів

22:26 26.06.2023 |

Україна

 

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 23 червня "Щодо результатів оперативних обстежень об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення".

Відповідний указ президента №353/2023 від 26 червня оприлюднено на офіційному сайті голови держави, він набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно із документом, РНБО визнало незадовільною роботу із забезпечення готовності захисних споруд цивільного захисту до їх використання у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, містах Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

З огляду на це Кабміну, обласним, Київській міській військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування доручено притягти до дисциплінарної відповідальності відповідальних за утримання та експлуатацію захисних споруд у цих містах та регіонах.

Водночас Кабмін має визначити посадову особу, яка координуватиме та контролюватиме процес приведення захисних споруд до належного стану, а також забезпечити їх системні перевірки. Крім того, уряд має створити комісію на чолі з віцепремʼєром Олександром Кубраковим для перевірки стану мостів.

Також уряду доручено до 31 липня внести до Верховної Ради України пропозиції щодо змін до законодавства, що передбачають посилення відповідальності за неналежне утримання, експлуатацію захисних споруд цивільного захисту, а також за незабезпечення безперешкодного цілодобового доступу населення до таких обʼєктів.

Кабмін також має до 31 липня розробити державні будівельні норми та стандарти у сфері проєктування захисних споруд з урахуванням світового досвіду та безпекових вимог, а до 15 липня - виділити додаткові кошти місцевій владі на облаштування укриттів в закладах з масовим перебуванням людей (заклади охорони здоров'я, соціальної захисту тощо).

Обласним, Київській міській військовим адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування за результатами обстежень об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту доручено вилучити з електронних карт укриттів тих об'єктів, які не можуть використовуватися населенням для укриття.

Крім того, місцева влада до 25 липня має привести наявні укриття у належний стан та забезпечити цілодобовий та безперешкодний доступ до них, а також вжити заходів щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту.

Як повідомлялося, за даними ДСНС, за результатами обстеження 62 912 укриттів по всій Україні, що становить 99,4% від загальної кількості, закритими виявилися 9,3%, непридатними для використання - 23,6%.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6196
 0,1010
0,25
EUR
1
42,7495
 0,0653
0,15

Курс обміну валют на вчора, 11:09
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4258  0,01 0,02 39,9850  0,00 0,01
EUR 42,4325  0,05 0,13 43,1567  0,05 0,12

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5600  0,25 0,63 39,6300  0,20 0,51
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес