Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Зеленський: Переговори з фон дер Ляєн були максимально змістовними, обговорили енергетику, безпеку, саміт Україна-ЄС і використання активів РФ

14:46 20.09.2024 |

Політика

 

Президент України Володимир Зеленський провів "максимально змістовні" переговори з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, обговоривши майже всі ключові речі, включно з безпекою та енергетикою.

"Критично важливим є повноцінне використання коштів Європейського фонду миру та Фонду допомоги Україні для стійкої та передбачуваної підтримки наших сил оборони. Спрямування цих коштів для України, відсутність будь-якого блокування - це те, що вплине на нашу спроможність захищатися і захищати життя всіх наших людей та українські позиції на фронті", - сказав Зеленський на пресконференції в п'ятницю в Києві.

Президент також подякував президенту Єврокомісії за всі зусилля, щоб забезпечити Україні більше підтримки перед зимовим періодом.

Зеленський також повідомив, що сторони детально обговорили, що може бути зроблено разом для підтримки української енергосистеми і "які на це потрібні кошти", а також посилений захист деяких енергооб'єктів.

За словами Зеленського, третім пунктом обговорення було повне використання російських активів. "На політичному рівні спільне рішення є, потрібен чіткий механізм реалізації 50 млрд, щодо яких є глобальна згода і які мають бути відчутні для державного бюджету України вже найближчими місяцями", - наголосив глава держави.

Зеленський і фон дер Ляєн також обговорили переговори щодо вступу України до ЄС, графік діалогу та проведення наступного саміту "Україна-Євросоюз".

"Ми маємо рухатися якнайшвидше, щоб постійно демонструвати повну силу Європи, повну силу України. Наші команди працюватимуть для прискорення процесу цих важливих для нас переговорів. І сьогодні ми домовилися про це", - зазначив Зеленський.

Крім цього, сторони обговорили тиск санкціями на РФ, президент України наголосив, що не можна давати агресору можливості адаптуватися до тиску.

"І це означає, що потрібно не тільки обмежувати будь-які схеми обходу санкцій, а й запроваджувати нові. Наступний, п'ятнадцятий пакет санкцій проти Росії має продовжити загальну нашу європейську політику", - зазначив Зеленський.

Він також подякував фон дер Ляєн за домовленість про європейську підтримку для програми шкільного харчування в українських школах.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2085
 0,0562
0,14
EUR
1
45,9598
 0,2360
0,51

Курс обміну валют на вчора, 11:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9315  0,06 0,14 41,5685  0,09 0,21
EUR 45,8085  0,09 0,20 46,5319  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2400  0,06 0,15 41,2600  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес