Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Трамп пообіцяв Києву покласти край війні - силою і мудрістю

 

Потрібно покласти край війні Росії проти України за допомогою сили та мудрості, заявив кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп у короткому зверненні до учасників Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, записаному на прохання колишнього прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона в літаку на шляху до передвиборного мітингу в Аризоні.

"Я дуже добре знаю президента Путіна, я дуже добре знаю президента Зеленського, і я думаю, що це потрібно зробити (врегулювати війну. - Ред.), і ми маємо зробити це, і зробити це за допомогою сили та мудрості", - цитує Трампа агенція "Інтерфакс-Україна" в неділю, 15 вересня.

Він також укотре заявив, що якби був президентом, то війни РФ проти України "ніколи б не сталося". "Через 53 дні у нас вибори. Вони багато змінять, у тому числі й щодо цієї війни", - сказав Трамп.

Ексдержсекретар Трампа розкритикував мирні ініціативи Венса

Тим часом Майк Помпео, який був державним секретарем США під час президентства Трампа, розкритикував під час форуму YES "мирний план", озвучений напарником Трампа на виборах, кандидатом у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венсом, що передбачає створення "демілітаризованої зони" навколо лінії фронту на українській території та відмову України від членства в НАТО.

"Венс не розуміє фундаментальних інтересів Америки", - цитує Помпео "Європейська правда". Водночас він не став пов'язувати ці ініціативи з позицією самого Трампа. За його словами, пропозиції Венса - "це слова людини, яка не буде президентом США".

Своєю чергою радник нинішнього президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван, коментуючи пропозиції Венса на YES, зазначив, що будь-який мирний план, який суперечить фундаментальним принципам суверенітету та територіальної цілісності, демократії та свободи, не є ні справедливим, ні стійким. "Саме тому наш підхід до підтримки мирних зусиль України ґрунтується на цих неминучих принципах, а також на, можливо, найважливішому з усіх принципів, який свідчить: нічого про Україну без України. Україна має відігравати провідну роль у дипломатії та переговорах, та її не слід нав'язувати ззовні", - наголосив він.

На прохання прокоментувати слова Трампа про можливість завершення війни в разі його обрання президентом ще до інавгурації, Салліван зауважив, що будь-кого, хто виходить вперед і каже, що може врегулювати війну за один день, треба запитати, на чиєму боці він збирається це робити.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3591
 0,0420
0,10
EUR
1
46,0079
 0,2120
0,46

Курс обміну валют на вчора, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9971  0,01 0,01 41,6221  0,05 0,13
EUR 45,5042  0,11 0,25 46,2408  0,16 0,34

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3100  0,01 0,01 41,3300  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес