Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Майже половина українців вважає телемарафон неактуальним - соцопитування

23:33 09.09.2024 |

Політика

 

Майже половина українців вважає, що єдиний телемарафон нині неактуальний. Нейтральне ставлення до нього зберігають орієнтовно 16% громадян, іще у 15% немає відповіді. Водночас лише 17% українців вважають, що телемарафон не втратив актуальності.

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва на замовлення Руху "Чесно" з 9 до 15 серпня 2024 року.

"Рівень підтримки телемарафону громадянами значно знизився порівняно з минулою хвилею соціологічного дослідження, проведеного в грудні 2023 року. Тоді актуальним телемарафон вважали на 5% більше опитаних. Нейтральне ставлення до актуальності телемарафону також мали на 5% більше громадян", - ідеться в повідомленні Руху "Чесно" на офіційному сайті в понеділок.

Окрім того, в українців є запит на відновлення відкритості роботи парламенту. Майже 57% громадян виступають за онлайн-трансляції засідань на телеканалі "Рада" - цей показник не змінився.

Як свідчать результати дослідження, глядачів телемарафону стає дедалі менше, а отже, доцільність його існування під питанням. Цілком згодні з тезою про втрату актуальності формату телемарафону 35% українців. Ще майже 16% громадян, скоріше, підтримують таку позицію. Водночас, як зазначається в повідомленні, новопризначений міністр культури Микола Точицький у своїх перших виступах на посаді наголошує, що телемарафон продовжить своє існування.

Він говорить про те, що конструктивні зміни формату телемарафону будуть позитивно сприйняті. Зазначається, що про необхідність зміни формату в інтерв'ю "Чесно" говорив і голова комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, однак суттєвих змін за весь час існування телемарафону так і не відбулося.

Повідомляється, що в регіональному розрізі опитування зафіксувало певні відмінності. Південні регіони України більш негативно налаштовані до телемарафону, в той час як показники інших регіонів майже не відрізняються.

Також зазначається, що українці, які називають своєю рідною мовою російську, на 10% частіше називають телемарафон неактуальним. Водночас відсоток тих, хто вважає формат телемарафону актуальним, серед україномовних і російськомовних однаковий.

Щодо онлайн-трансляції засідань парламенту на телеканалі "Рада" позиція всіх регіонів дуже схожа. Суттєвих відмінностей у цьому питанні жителі різних регіонів не демонструють.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0948
 0,0780
0,19
EUR
1
45,3830
 0,1744
0,38

Курс обміну валют на 06.09.24, 10:51
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8415  0,05 0,13 41,4130  0,07 0,16
EUR 45,3974  0,09 0,21 46,0567  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0800  0,02 0,04 41,1000  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес