Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ФРН до кінця року поставить Україні ще чотири системи IRIS-T

 

Німеччина поставить Україні до кінця року ще чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T різної дальності дії. Крім того, в Україну будуть доставлені десять зенітних танків Gepard, 16 самохідних гаубиць, 10 основних бойових танків Leopard, бойові безпілотники і кілька тисяч боєприпасів для артилерії і танків, повідомив у понеділок, 19 серпня, заступник офіційного представника німецького уряду Вольфґанґ Бюхнер (Wolfgang Büchner).

У Берліні також пообіцяли наступного року надати Україні понад 20 самохідних гаубиць, 20 бойових машин піхоти Marder, 37 основних бойових танків Leopard, п'ять зенітних танків Gepard, шість додаткових систем IRIS-T та кілька тисяч артилерійських і танкових боєприпасів.

"І саме тому немає жодного повідомлення від уряду про те, що підтримка буде скорочена або якимось іншим чином обмежена", - наголосив Бюхнер, цитує dpa.

Військова допомога Україні від Німеччини: обмежується чи ні?

Нагадаємо, 17 серпня німецьке видання Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) повідомило, що з наступного року ФРН може скоротити військову допомогу Збройним силам України (ЗСУ) вдвічі, а з 2027 - вдесятеро.

Посилаючись на лист міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера (Christian Lindner) міністру оборони Борису Пісторіусу (Boris Pistorius), видання повідомило, що через заходи економії, що ухвалюються мінфіном, поточне бюджетне планування не передбачає виділення нових коштів на фінансову підтримку України, тоді як уже затверджена допомога буда надана.

Це повідомлення спричинило хвилю критики як з боку консервативної опозиції, так і у колах правлячої коаліції. Київ назвав інформацію про скорочення допомоги некоректною. Згодом канцлер ФРН Олаф Шольц (Olaf Scholz) заявив, що "Німеччина була і залишається найсильнішим прихильником України в Європі". "Ми продовжуємо нашу підтримку: за допомогою кредиту в 50 мільярдів євро, який ми розпочинаємо разом з G7. Це дозволить Україні закупити зброю у великих масштабах. Вона може спиратися на це".

Тим часом в уряді ФРН наголосили, що Німеччина та її партнери по Групі семи (G7) інтенсивно працюють над планом надання кредитів для військової підтримки України, що фінансуватиметься за рахунок доходів від заморожених російських активів. Бюхнер 19 серпня підтвердив, що уряд ФРН має намір використовувати цей інструмент для фінансування своєї військової підтримки України від наступного року. Також 19 серпня Берлін оновив список військової допомоги, фактично наданої Києву.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3027
 0,0917
0,22
EUR
1
45,6085
 0,3094
0,68

Курс обміну валют на сьогодні, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0423  0,10 0,25 41,6465  0,12 0,28
EUR 45,3038  0,26 0,58 46,0550  0,26 0,58

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3350  0,05 0,13 41,3633  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес