Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

НАТО на саміті оголосить про запуск структури для координації допомоги Україні, - NYT

 

На майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні Україні буде запропоновано нову штаб-квартиру для управління військовою допомогою. Це стане гарантією довгострокової прихильності альянсу безпеці країни, яку проголосили "мостом" до можливого членства Києва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

За словами американських і натовських чиновників, альянс оголосить, що погодився створити в Німеччині місію, яка координуватиме надання всілякої допомоги Україні в довгостроковій перспективі. Цей крок має стати потужним сигналом про прихильність союзників, як для Києва, так і для Москви, яка сподівається, що Захід втомиться підтримувати війну.

Оскільки місія діятиме під егідою НАТО, вона розрахована на функціонування навіть у тому разі, якщо Дональд Трамп переможе на президентських виборах у США в листопаді.

Адміністрація президента США Джо Байдена та чиновники НАТО висунули цю ідею як спосіб надати Києву щось солідне на саміті, хоча вони й стверджують, що час для вступу України ще не настав.

Справа не тільки в тому, що Україна все ще перебуває у стані війни, що може зробити НАТО активним учасником бойових дій. Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц заявили, що Україна має провести важливі реформи, щоб знизити рівень корупції та зміцнити демократію і верховенство закону.

NSATU

Нова місія об'єднає під однією парасолькою діяльність нинішньої "коаліції можливостей" країн, які надають Україні різні види військової допомоги, такі як засоби ППО, артилерія, винищувачі F-16, зброя і навчання.

Вона також координуватиме підготовку українських військових у країнах-союзниках і довгострокові двосторонні угоди про безпеку, які різні країни підписали з Україною, за словами офіційних осіб США і НАТО, які говорили на умовах анонімності, оскільки деталі плану ще не були оголошені.

За словами чиновників, усі країни НАТО згодні на створення місії, і про це буде оголошено на зустрічі у верхах.

Раніше допомогу Україні надавали переважно окремим країнам, і при цьому менше уваги приділяли її ефективності або навіть задоволенню найнагальніших потреб Києва. Об'єднання основних напрямків допомоги та навчання під єдиним командуванням покликане впорядкувати потік і зробити його більш послідовним, заявили офіційні особи, обізнані про план.

Місія, що отримала назву "Допомога і навчання НАТО в галузі безпеки для України" (NSATU), працюватиме над скороченням дублювання та ускладнень, пов'язаних із різними видами озброєнь, які спрямовуються в Україну.

Саміт НАТО

Із 9 до 11 липня у столиці США відбудеться саміт НАТО, приурочений до 75-річчя створення Альянсу. Ініціатива проведення саміту була озвучена 2023 року під час зустрічі лідерів НАТО у Вільнюсі.

Для України цей саміт має особливе значення. Як підкреслив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, Заходу необхідно продемонструвати Росії тверду рішучість вести довгостроковий конфлікт, якщо буде потрібно, і надати Україні довготривалу підтримку.

Очікується, що на саміті обговорюватимуть ключові питання, що стосуються безпеки в Європі, а також подальшу допомогу Україні в протистоянні російській агресії.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг говорив, що альянс створить постійну структуру для організації постачання зброї Україні та їх фінансування.

За матеріалами: РБК-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,4542
 0,0832
0,21
EUR
1
43,2658
 0,0889
0,21

Курс обміну валют на 28.06.24, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,2591  0,08 0,19 40,8626  0,05 0,12
EUR 43,2370  0,03 0,07 43,9717  0,03 0,06

Міжбанківський ринок на 28.06.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4750  0,03 0,09 40,5000  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес