Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Зеленський: ми узгодили роботу після Саміту миру на технічному рівні - на рівні радників і міністрів держав у форматі спеціальних зустрічей

 

Президент України Володимир Зеленський за підсумками проведення Саміту миру заявив, що держави-учасниці домовилися продовжити спільну роботу щодо пунктів Формули миру, винесених до обговорення, на технічному рівні, зокрема на рівні радників і міністрів держав-учасниць та у формі спеціальних зустрічей.

"Три виклики були детально проаналізовані на першому мирному саміті: ядерна безпека, продовольча безпека та звільнення наших полонених, а також тисяч і тисяч дітей, викрадених Росією. І тепер, після Саміту, ми запропонували й домовилися продовжити нашу спільну роботу на технічному рівні", - заявив Зеленський за підсумками Глобального саміту миру у швейцарському Бюргенштоку в неділю.

Так, за його словами, спільну роботу буде продовжено на рівні радників і міністрів держав-учасниць Саміту, зокрема у форматі спеціальних зустрічей під проводом або за співлідерством керівництва країн.

"І ми домовилися розпочати роботу в спеціальних групах після Саміту над конкретними ідеями, пропозиціями та розробками, які можуть відновити безпеку в різних аспектах, так само, як це працювало на рівні радників під час підготовки першого мирного Саміту", - заявив він.

За словами Зеленського, вже є попередні домовленості з такими країнами, як Франція, Чехія, Туреччина, Кенія, Саудівська Аравія, а також США, Норвегія, Польща, Канада, Катар, Чилі, Гана, Фінляндія, Нідерланди, Німеччина, Велика Британія - щодо проведення роботи в групах.

Президент України також запросив усі країни, які визнають обов'язковий характер Статуту ООН як основи для співробітництва націй, узяти участь у роботі груп і висловити свої ідеї та пропозиції.

"Я впевнений, що разом ми досягнемо результату, перший і другий мирні саміти мають об'єднати нашу спільну роботу над деталями миру. У нас немає часу на тривалу роботу. Рухатися до миру - означає діяти швидко. Підготовка має зайняти місяці, а не роки", - заявив він.

Зеленський додав, "коли плани дій щодо досягнення миру будуть готові, коли кожен крок буде опрацьовано, відкриється шлях для проведення другого мирного саміту, а значить, і для завершення цієї війни в ім'я справедливого і міцного миру".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3180  0,04 0,09 40,9236  0,02 0,04
EUR 43,2952  0,10 0,23 44,0648  0,07 0,16

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5200  0,16 0,41 40,5400  0,16 0,39
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес