Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

 

РФ має заплатити за шкоду, яку вона заподіяла Україні незаконною агресивною війною, розмір якої, за даними Світового банку, перевищує $486 млрд, ідеться в тексті підсумкової декларації лідерів країн "Великої сімки" (G7) за підсумками саміту, опублікованому на сайті головування Італії в п'ятницю.

"Росія має припинити незаконну агресивну війну і заплатити за шкоду, яку вона завдала Україні. За даними Світового банку, цей збиток наразі перевищує 486 мільярдів доларів. Росія не має права вирішувати, чи платитиме вона за війну і коли це станеться. Зобов'язання Росії за міжнародним правом відшкодувати збитки, заподіяні Україні, зрозумілі, й тому ми продовжуємо розглядати всі можливі правові шляхи, за допомогою яких Росія буде змушена дотримуватися цих зобов'язань", - ідеться в документі.

Лідери G7 схвалюють український Саміт миру, який має відбутися у Швейцарії 15 і 16 червня, і мають намір продовжити працювати над тим, щоб отримати максимально широку міжнародну підтримку ключових принципів і цілей Формули миру президента України Володимира Зеленського.

"Нашою кінцевою метою залишається справедливий, міцний і всеосяжний мир відповідно до міжнародного права, Статуту ООН та його принципів, а також повага до суверенітету й територіальної цілісності України. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну доти, доки це необхідно", - наголошується в підсумковій декларації.

Лідери G7 заявили, що підтримують право України на самооборону і нарощують можливості виробництва і постачання різної продукції, щоб допомогти Україні в самозахисті. "Ми також підтримуємо зусилля з надання допомоги Україні в модернізації її збройних сил і зміцненні власної оборонної промисловості. Ми висловлюємо рішучість зміцнювати можливості протиповітряної оборони України для порятунку життів і захисту критично важливої інфраструктури", - йдеться в документі.

"Ми прагнемо підвищити вартість війни для Росії, спираючись на вже наявний всеосяжний пакет санкцій та економічних заходів. Хоча наші заходи мали значний вплив на здатність Росії створювати свою військову машину і фінансувати вторгнення, її збройні сили, як і раніше, становлять загрозу не лише для України, а й для міжнародної безпеки. Ми продовжимо чинити істотний тиск на доходи Росії від енергетики та інших сировинних товарів", - наголошується в комюніке.

Також заявлено про намір вжити кроки, включно із санкціями та інноваційними правозастосовними заходами з використанням відповідних географічних регіонів, для боротьби з використанням Росією обманних альтернативних методів судноплавства для обходу санкцій за допомогою свого тіньового флоту.

"Ми введемо додаткові санкції щодо тих, хто займається шахрайськими діями під час транспортування російської нафти, а також стосовно мереж, які Росія розробила для отримання додаткових доходів від порушення цінових обмежень або від продажу нафти з використанням альтернативних постачальників послуг. Ми продовжимо вживати подальших кроків щодо обмеження майбутніх доходів Росії від енергетики, перешкоджаючи розвитку майбутніх енергетичних проєктів і порушуючи доступ до товарів і послуг, від яких залежать ці проєкти. Ми продовжимо зусилля зі скорочення доходів Росії від металів", - йдеться в документі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3180  0,04 0,09 40,9236  0,02 0,04
EUR 43,2952  0,10 0,23 44,0648  0,07 0,16

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5200  0,16 0,41 40,5400  0,16 0,39
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес