Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«Став плюс». У ГУР розпочали масштабну кампанію з рекруту цивільних

09:27 14.06.2024 |

Політика

 

В Головному управлінні розвідки Міноборони України розпочали всеукраїнську рекрутингову кампанію, перш за все, для цивільного населення, яку назвали "Став плюс".

Про це заявили рекрутери і представник ГУР Андрій Юсов під час презентації кампанії, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Військова розвідка - це зазвичай максимально закрита та таємна структура. Але нові часи - це нові виклики і, звісно, ​​новим потужним викликом для нас стала російська агресія та повномасштабне вторгнення. І ми реагуємо на нього діями", - заявив Юсов.

Юсов відмітив, що в складі ГУР працюють легендарні підрозділи, серед яких "Кракен", "Група 13", "Кабул-9", "Шаман" і багато інших, більшість з яких не можна називати. Тепер розвідники шукають спеціалістів не тільки серед військових, а й серед цивільних громадян, які можуть бути корисними для держави.

Підрозділи, до яких можна долучитись

Керівник рекрутингового підрозділу ГУР МО розповів, що мета кампанії - донести до цивільного населення, що у військової розвідки є вакансії. Маючи певний набір навичок людина має можливість стати працівником спецслужби.

"Кого ми рекрутуємо? Висококваліфікованих професіоналів, наділених лідерськими якостями та прагненням до перемоги. Як чоловіків, і жінок. Охочі приєднатися до нашої команди можуть заповнити анкету на сайті, у "Секретному Рекрутері", або на Lobby X", - повідомив керівник підрозділу рекрутингу.

Рекрутер департаменту активних дій, у свою чергу, відмітив, що його напрямок - бойова служба.

"Нам потрібні громадяни України віком від 18 до 40 років, які за станом здоров'я придатні до військової служби, які готові фізично, морально і психологічно виконувати завдання розвідки на суші, у повітрі та на морі. Ми гарантуємо офіційну мобілізацію до кінця дії військового стану, або службу за контрактом", - повідомив рекрутер.

Бійці пройдуть загальну військову підготовку, матимуть медичне забезпечення, а також забезпечення зброєю зразків НАТО. Усім співробітникам гарантують зарплату, яка стартує від 70 тисяч гривень. Службу в департаменті активних дій не можуть проходити люди, які зловживають алкоголем, або вживають наркотики.

Рекрутер спеціального технічного підрозділу повідомив, що його сфера - завдання, пов'язані з використанням різноманітних роботизованих систем та комплексів повітряного морського та наземного застосування.

"Ми зацікавлені в спеціалістах технічної галузі - це саме конструктори та інженери, радіоінженери, майстри-механіки, та інші фахівці, які розуміються на проектуванні, читанні ескізів, креслень, радіосхем і створенні своїх механізмів власноруч", - повідомив рекрут.

Також цей підрозділ цікавлять ті, хто може користуватись БПЛА, які вже задіяні в бойових завдання, а також ті, хто може швидко навчитись користуватись дронами новітніх зразків.

Рекрут міжнародного легіону додав, що в його бойовому підрозділі служать військові з 50 країн світу, але туди можуть йти і громадяни України.

Підготовка і кваліфікація

В ГУР заявили, що підрозділ служби персоналу розвідки забезпечує супровід кандидата на етапі проходження ВЛК та зарахування до списків особового складу ГУР. Після цього всі кандидати в місячний термін направляються на проходження загально-військової підготовки, яка триває 90 днів.

Якщо в департамент активних дій беруть чоловіків і жінок до 40 років, то в інші підрозділи можливо вступити до 60 років. "Якщо ви фахівець науковець - ми розглянемо будь-кого", - додав один з рекрутів.

Кандидат може одразу бути зацікавленим в певній спеціальності, до того ж в ГУР відмічають, що не використовують практику, за якої кандидата беруть туди, де треба закрити потребу, не акцентуючи увагу на його власних здібностях.

"Якщо ви в цивільному житті журналіст, ми будемо розглядати вас у підрозділ стратком (стратегічні комунікації - ред.) Якщо айтішник - у підрозділ кіберзахисту. Якщо водій - на водія. (...) Ми дивимось на ваш досвід і фах. А на військово-облікову спеціальність ми дивимось потім. Ми забезпечимо вашу перепідготовку", - додав керівник рекрутингового підрозділу.

З кандидатом зазвичай зв'язуються протягом 10 днів. Потім потенційний спецслужбовець проходить різні етапи перевірки, яка займає певний час.

"Від початку російської агресії ГУР став більш публічним і відкритим. І це стосується не тільки взаємодії зі ЗМІ, але і в цілому у спілкуванні із суспільством, зі світом. Безумовно, рекрутингові заходи проводились завжди, але прийшов час вивести їх на новий рівень і забезпечити доступ бажаючих різного рівня різних галузей, щоб вони розуміли, що можна себе дієво реалізувати саме в ГУР", - додав Юсов.

В якості презентації журналістам показали "демо-версію" того, що відбувається на першочергових етапах перевірки. Для цього добровольцям дали можливість пройти тест. В ньому були як питання на загальну ерудицію, так і питання психологічного характеру.

За матеріалами: РБК-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6413
 0,1871
0,46
EUR
1
43,6853
 0,4195
0,97

Курс обміну валют на вчора, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,2835  0,02 0,06 40,8808  0,02 0,04
EUR 43,3327  0,10 0,22 44,0927  0,12 0,28

Міжбанківський ринок на вчора, 11:40
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6600  0,18 0,46 40,6800  0,18 0,44
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес