Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Угорщина не братиме участі в будь-яких рішеннях НАТО щодо України, але й не блокуватиме їх - Столтенберг

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що Угорщина не братиме участі в майбутніх рішеннях альянсу щодо України, але і не буде їх блокувати.

"На саміті я очікую, що союзники схвалять лідируючу роль НАТО в координації та наданні допомоги у сфері безпеки та навчанні для України. Я також очікую, що союзники схвалять довгострокове фінансування, щоб надавати військову підтримку. Це надасть передбачуваність і звітність, які потрібні Україні. Прем'єр-міністр Орбан чітко сказав, що Угорщина не братиме участі в цих зусиллях НАТО, і я прийняв цю позицію", - сказав він у середу в Будапешті на спільній із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном пресконференції, що відбулася після завершення двосторонньої зустрічі.

"Я радий, що сьогодні я і прем'єр-міністр схвалили модальність для Угорщини не брати участі у підтримці НАТО для України. Ніхто з угорського персоналу не братиме участі у цій діяльності, і жодні фінанси Угорщини не будуть використані, щоб її підтримувати. Водночас прем'єр-міністр мене запевнив, що Угорщина не буде проти цих зусиль і дозволить іншим союзникам просуватися вперед", - заявив Столтенберг.

У свою чергу Орбан констатував, що всім відомо про те, що позиція Угорщини з питання війни, яку проти України веде Росія, відмінна від більшості союзників. "Угорщина визнає той факт, що в НАТО є думки, які відрізняються від нашої. Нам завжди дозволяли розділяти нашу думку... В Угорщини немає можливостей або потужностей, щоб змінити свою думку. Угорщина чітко сказала, що не має наміру блокувати будь-які рішення в НАТО, які можуть відрізнятися від нашого, як ми вважаємо, раціонального аналізу ситуації", - сказав прем'єр-міністр Угорщини.

За його словами, Будапешту було надано гарантії того, що він не братиме участі в будь-яких операціях за межами території НАТО. "На чому ми сконцентрувалися на сьогоднішній зустрічі, і я попросив генерального секретаря чітко про це сказати, що будь-яка операція за межами НАТО може бути тільки на добровільних засадах... тому Угорщині було надано гарантії, про які вона запросила", - зазначив Орбан.

Прем'єр-міністр Угорщини наголосив, що Будапешту було надано гарантії, "коли йдеться про війну Росії проти України". "Коли йдеться про військові операції за межами (відповідальності НАТО), ми не братимемо в цьому участі, Угорщина не надаватиме фінансування і персонал для цієї війни, так само як і територію Угорщини не буде використано для будь-якого залучення в цю війну. Нам надали гарантії щодо всього, що ми вважали за необхідне. Це була важке, але конструктивне обговорення з генеральним секретарем", - деталізував він.

За словами Столтенберга, він "радий, що ми маємо наш шлях уперед, який дасть змогу союзникам із НАТО схвалити (рішення щодо України), і прийняти позицію щодо того, що Угорщина не братиме в них участі".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Угорщина
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на вчора, 10:17
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6109  0,02 0,05 41,2383  0,00 0,01
EUR 44,2217  0,12 0,27 44,9970  0,06 0,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0000  0,06 0,16 41,0200  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес