Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок - КМІС

12:22 05.06.2024 |

Політика

 
18% опитаних українців вважають, що президент України Володимир Зеленський виконав більшість або всі свої передвиборчі обіцянки, лише 5% заявляють про виконання главою держави всіх своїх обіцянок, ідеться в результатах дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 16-22 травня.

Ще 19% опитаних вважають, що Зеленський виконав близько половини своїх передвиборчих обіцянок, а 50% респондентів вважають, що він виконав меншість або жодну з обіцянок (25% вважають, що він не виконав жодної обіцянки, стільки ж - що виконано було меншість обіцянок).

У регіональному розрізі не набагато більше тих, хто вважає, що більшість або близько половини передвиборчих обіцянок Зеленського було виконано, у центрі та на півдні України. Навпаки, про невиконання обіцянок дещо частіше заявляли жителі заходу і сходу країни.

При цьому серед тих, хто вважає, що Зеленський виконав не всі обіцянки, найбільше респондентів (50%) пояснюють це наявністю нечесних, корумпованих людей у команді президента. Далі з приблизно однаковим результатом (26-32%) ідуть такі пояснення, як нестача компетентних людей у його команді, повномасштабне вторгнення, недосвідченість, вплив олігархів. Менше респондентів (9-14%) говорили про особисту корумпованість глави держави, вплив інших країн, розхитування ситуації опозицією, нереалістичність обіцянок.

"Важливо звернути увагу, що українці здебільшого фокусуються не на самому президентові (на його особистих якостях), а на його оточенні/команді. Так, на додаткове відкрите запитання щодо невдач президента найбільше людей говорили про повномасштабне вторгнення та про кадрову політику (до трійки також належать проблеми з боротьбою з корупцією). Зважаючи на те, що до президента зберігається висока довіра в суспільстві, релевантні та прозорі (для громадськості) кадрові рішення дадуть змогу підтримувати суспільну легітимність у цей важкий період", - зазначив виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

КМІС проводив власне всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус", до якого на замовлення громадської організації Центр стратегічних комунікацій "Форум" було додано запитання щодо 5-річчя президентства Зеленського. Методом телефонних інтерв'ю (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 1002 повнолітніх респондентів, які проживають у всіх підконтрольних уряду регіонах України.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, і 1,5% - для показників, близьких до 5%. В умовах війни, крім зазначеної формальної похибки, додається певне систематичне відхилення. Отримані результати зберігають високу репрезентативність.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5420
 0,0038
0,01
EUR
1
43,8624
 0,0810
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 09:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3167  0,04 0,09 40,9467  0,01 0,03
EUR 43,5967  0,01 0,02 44,3700  0,03 0,06

Міжбанківський ринок на 05.07.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5100  0,06 0,15 40,5350  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес