Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

FT: Україна і США підпишуть безпекову угоду перед Самітом миру

 

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден в Італії підпишуть двосторонню угоду про безпеку напередодні Саміту миру, що пройде 15-16 червня у Швейцарії.

Про це повідомило видання Financial Times з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

"За кілька днів до мирного саміту Зеленський і Байден, як очікується, підпишуть двосторонню угоду про безпеку в кулуарах зустрічі G7 в Італії наступного місяця", - пише видання, посилаючись на неназваних посадовців США.

Саміт лідерів держав "Групи семи" запланований в Італії 13-15 червня. Джерела видання не уточнюють, у який день відбудеться підписання угоди.

Видання відзначає, що угода була укладена протягом останніх тижнів, що відзначились дедалі більшою напругою у відносинах між Києвом і Вашингтоном.

Один із призначених Зеленським високопоставлених урядовців, який говорив з виданням про відносини між США та Україною, сказав виданню: "Ми далі один від одного, ніж будь-коли раніше від початку війни. Це дуже, дуже напружено".

Розчарування Володимира Зеленського Джо Байденом виявилося цього тижня у заяві, коли український президент дорікнув американському колезі за намір взяти участь у зборі коштів від Демократичної партії в Каліфорнії, а не у Саміті миру в Швейцарії. Зеленський сказав, що це "не дуже сильне рішення".

Кілька українських посадовців заявили, що розчарування Києва відсутністю підтримки США на найвищому рівні ініціативи щодо проведення мирного саміту є лише однією з багатьох точок тертя з Вашингтоном та іншими західними партнерами.

Більше десятка нинішніх і колишніх українських посадовців і дипломатів країн G7 в Києві, які спілкувалися з виданням, вказують на цілу низку спірних питань.

Серед них - шестимісячна затримка Конгресу зі схваленням американської військової допомоги, очікувана відсутність суттєвого прогресу на шляху до членства України в НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні в липні, заборона адміністрації Байдена на використання Києвом американської зброї на території Росії; а також удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах.

Серед інших напружених моментів - звільнення головнокомандувача Валерія Залужного в лютому та міністра інфраструктури Олександра Кубракова у цьому місяці, а також розбіжності в стратегіях щодо того, як Україна може досягти перемоги, а також як ця перемога може виглядати.

Декілька членів уряду Зеленського заявили, що їх починають турбувати методи, які використовує український президент для спілкування зі США. Один сказав, що Зеленський був "дуже роздратований" Байденом, додавши, що вони стурбовані "відкритим провокуванням" Білого дому. "Не кусай руку, яка тебе годує", - сказав неназваний український урядовець.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що майбутня двостороння угода про безпеку з Україною передбачатиме військову допомогу в різних сферах і допоможе наблизитись їй до членства в НАТО.

На початку травня президент Зеленський заявив, що Україна готує сім нових двосторонніх безпекових угод, у тому числі зі Сполученими Штатами.

Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3180  0,04 0,09 40,9236  0,02 0,04
EUR 43,2952  0,10 0,23 44,0648  0,07 0,16

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5200  0,16 0,41 40,5400  0,16 0,39
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес