Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Метро на Виноградар: родич Тищенка засвітився у кримінальній справі по «розпилу» 140 мільйонів – Bihus.Info

08:42 07.05.2024 |

Політика

 

У чоловіка сестри нардепа Миколи Тищенка Германа Блінова проходили обшуки в рамках кримінальної справи навколо виведення бюджетних коштів, виділених на будівництво метро на Виноградар.

Про це йдеться у матеріалі Bihus.Info.

За даними слідства, 140 млн грн, виділених на будівництво метро на Виноградар, у жовтні 2022 року у якості фіндопомоги перерахували на фірми, пов'язані з оточенням Блінова.


За даними Нацполіції, у жовтні 2022 року компанія "Київметробуд" перерахувала ТОВ "Позитив-В" 140 млн грн у якості авансу за постачання будівельних матеріалів на будівництва метро .

"Натомість фірма "Позитив-В" переказала кошти у якості поворотної безвідсоткової допомоги низці фірм: ТОВ "Занд-трейд", ТОВ "КТ-44", ТОВ "Бетон альянс Україна", ТОВ "Трансбудтрейд", ТОВ "Трансмир ГМБХ" і ТОВ "Позитив Шиппінг".

Слідство вважає це переказом бюджетних коштів на рахунки фіктивних підприємств та перевід їх у готівку з метою подальшого розподілення між учасниками схеми", - зазначають розслідувачі.

У Bihus.Info зазначають, що зв'язки фірми ТОВ "Позитив-В" і решти компаній-отримувачів згаданих мільйонів приводять до підприємця В'ячеслава Еберле.

Першою власницею ТОВ "Позитив-В" була Вікторія Кузьменко (Еберле) - дружина підприємця. Pfhfp власником та директором фірми є Сергій Сєдов - директор фірми Еберле під назвою "Веркштатт Вустервиц ГМБХ".

"Вікторія Кузьменко та В'ячеслав Еберле близько товаришують з сестрою нардепа Миколи Тищенка Юлією та її чоловіком Германом Бліновим", - з'ясували журналісти.

Блінова називали куратором будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Він отримував зарплату від генпідрядника будівництва мосту - ТОВ "Еко-буд-трейд". А одним з субпідрядників будівництва було і ТОВ "Позитив-В", нагадує видання.

"Фірми, яким "Позитив-В" переказував фіндопомогу, пов'язані з Еберле через спільних працівників, адреси реєстрації та структуру керівників і власників. А одна з них - "Занд-трейд" належала Вадиму Седову (братові поточного власника "Позитив-В") у той же період, коли він значився директором ПП "Експрес-К" Юлії Тищенко", - йдеться у матеріалі.

При цьому у розмові з журналістами Блінов заперечив свій зв'язок з "Позитив-В" та "Занд-трейдом", а обшуки в нього по цій справі пояснив ймовірною перевіркою правоохоронцями оперативної інформації.

"У ході обшуків за однією з пов'язаних з Бліновим адрес правоохоронці знайшли короткоствольну вогнепальну зброю, яка, за даними слідства, офіційно йому не належить. Можливе незаконне зберігання Бліновим зброї виокремили в ще одне кримінальне провадження, в якому Блінову обирали домашній арешт", - додають розслідувачі.

Журналісти також зафіксували, що на судові засідання по справі Блінов приїжджає на новому Land Rover Range Rover - автомобіль належить ТОВ "АБЗ1".

"До січня 2023 року ця фірма належала Валерію Мірошниченку - колишньому працівнику Київського науково-дослідного інституту судової експертизи (КНДІСЕ). Йому ж належала фірма зі схожою назвою - "АБЗ-1". Фінансовим контролером останньої була Галина Рувіна - дружина очільника КНДІСЕ Олександра Рувіна.

"АБЗ-1" постачало на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту асфальтобетонні суміші. Також фірма входила до групи підприємств, що спеціалізувалися на дорожньому будівництві: ТОВ "Естейт холдинг", ТОВ "Трініті-груп", ТОВ "Трансбудкооперація" і ТОВ "Сучасна транспортна інфраструктура". Остання теж виконувала роботи на Подільсько-Воскресенському мосту.

Цю групу фірм пов'язували з особою очільника КНДІСЕ Рувіна, адже у їх власниках фігурував його кум та бізнес-партнер сім'ї Валерій Сировацький. Однак ще в січні-лютому 2023 року Валерій Сировацький, Валерій Мірошниченко та Галина Рувіна вийшли зі співвласників підприємств. Замість них у співвласники низки фірм групи у 2023 році зайшли особисто Герман Блінов та його оточення - Лілія Ісай та Денис Микитюк", - йдеться в сюжеті.

За матеріалами: Економічна правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес