Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Франція незабаром поставить Україні 78 САУ Caesar

 

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню запевнив, що Франція незабаром зможе поставити Україні 78 самохідних артилерійських установок (САУ) Caesar, а також істотно збільшить постачання снарядів, щоб задовольнити нагальні потреби Києва в боєприпасах для протидії агресії РФ. Відповідну заяву очільник французького оборонного відомства зробив у вівторок, 26 березня, під час пресконференції у Парижі, передає агенція AP.

За словами французького урядовця, між Францією, Україною і Данією було досягнуто домовленості про фінансування постачання Україні САУ Caesar, що дозволить Франції "швидко їх доставити". Крім того, Франція також поклала собі за мету поставити цьогоріч 80 тисяч снарядів для 155-мм гармат в Україну, що значно більше в порівнянні з 30 тисячами, які Париж надав Україні з початку війни в лютому 2022 року. На додачу, за словами Лекорну, Франція бере участь у чеській ініціативі з пошуку боєприпасів для України, які мають намір придбати за межами Європейського Союзу.

Французький міністр не вперше обіцяє збільшення військової допомоги Україні. У січні цього року Лекорню так само озвучував бажання надати Києву понад 70 САУ Caesar, а також заявив про передачу високоточних авіабомб AASM Hammer французького виробництва. На початку березня французький уряд оприлюднив перелік озброєнь, які Україна отримала від Франції. У ньому зазначалося, що Сили оборони України отримали від Парижа загалом 30 САУ Caesar. Крім того, раніше повідомлялося про передачу Україні 19 САУ Caesar від уряду Данії.

Європі слід зменшити залежність від США

Іншим питанням, якого торкнувся Лекорню, стала нинішня залежність Європи від Сполучених Штатів у військовому плані. Французький урядовець вважає, що європейські країни повинні зменшити свою залежність від США у гарантуванні безпеки на континенті. Він визнав, що очікує, що це питання стане темою передвиборчої кампанії напередодні червневих виборів до Європарламенту.

"Ми знаємо, що частина європейського порядку денного у галузі безпеки повинна відтепер лягти на плечі європейців", - сказав Лекорню, якого цитує AP. "Це абсолютна необхідність", - додав він. "Як на мене... це неправильно, що американські платники податків повинні платити так багато за безпеку європейців", - пояснив міністр.

Коментарі Лекорню з'явилися в той час, коли багато хто в Європі висловив занепокоєння, що потенційне повернення Дональда Трампа в Білий дім послабить Північноатлантичний альянс (НАТО) після його погроз не ставати на захист союзників у разі нападу Росії. Однак навіть якщо президент Джо Байден і залишиться на посаді американського призидента, лідери ЄС все-одно побоюються, що довготривале посилення уваги США до Азії з метою зосередитися на протидії дедалі більшому регіональному тиску з боку Китаю лише прискорюватиметься, тож Європі доведеться дедалі більше самій дбати про власну безпеку, пише AP.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: Франція
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес