Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Кабмін схвалив методологію використання мов нацменшин у місцях їх проживання - Шмигаль

15:57 09.02.2024 |

Політика, Україна

 

Кабінет Міністрів України схвалив методологію використання мов національних меншин у місцях їх компактного проживання, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Відповідно до профільного закону "Про національні меншини" ухвалюємо методологію використання мов національних меншин там, де вони традиційно і компактно проживають. Ідеться про використання мов нацменшин у наданні публічних і соціальних послуг, у взаємодії з владою, у наданні медичної допомоги та інших сферах", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

Прем'єр зазначив, що таким рішенням влада забезпечує право національної меншини на розвиток своєї мови і водночас зберігає всі переваги української мови як державної.

"Впроваджуємо європейські стандарти, стаємо ближчими до ЄС і розраховуємо на якнайшвидший початок безпосередніх переговорів щодо вступу до Європейського Союзу", - підсумував Шмигаль.

Як повідомили у пресслужбі віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, документ розроблено як частину реформи захисту прав національних меншин (спільнот) України в межах виконання рекомендацій Європейської комісії на шляху до початку переговорів про членство в ЄС.

"Сьогоднішнє затвердження методології, розробленої після раунду консультацій, зокрема з колегами з Ради Європи, Єврокомісії та представниками громадських організацій національних спільнот України, є ще одним кроком для належного забезпечення прав нацменшин України", - сказала віцепрем'єрка Ольга Стефанішина.

У повідомленні наголошується, що методологія встановлює єдині умови та порядок використання мов нацменшин України в тих населених пунктах, де вони традиційно проживають, або в яких нацменшини становлять значну частину населення, тобто більш як 15% від загальної чисельності населення.

Документ, зокрема, визначає сфери суспільного життя, в яких мови нацменшин можуть використовувати поряд із державною мовою за рішенням сільської, селищної або міської ради.

"Це стосується таких питань: комунікації з органами влади та надання публічних послуг; надання медичної допомоги; надання топографічної інформації; розповсюдження інформації для загального ознайомлення; написання офіційних назв на табличках (вивісках) органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств; надання соціальних послуг громадянам похилого віку та особам з інвалідністю тощо", - ідеться в повідомленні.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес