Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Уряд Німеччини зберіг 8 мільярдів євро на зброю для України в оновленому бюджеті на 2024 рік

 

Урядова коаліція у ФРН погодила нові параметри федерального бюджету на 2024 рік після викликаної рішенням Конституційного суду "бюджетної кризи", зберігши підтримку для України на запропонованому раніше рівні.

Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив на спільній пресконференції з міністром економіки Робертом Габеком та міністром фінансів Крістіаном Лінднером, повідомляє Deutsche Welle.

Він зауважив, що німецькому уряду довелося переглянути пріоритети у держбюджеті на наступний рік, скоротивши видатки на 17 мільярдів євро.

За словами канцлера, зекономити планують шляхом зменшення "шкідливих для клімату" субсидій, окремих статей витрат у низці міністерств та дотацій із федерального бюджету. Крім того, планується підвищити податки на викиди СО2 та припинити субсидії на придбання електромобілів та розвиток сонячної енергетики.

Водночас він наголосив, що Німеччина продовжить надавати допомогу Україні із коштів федерального бюджету "як було заплановано раніше і стільки, скільки потрібно".

"Це 8 млрд євро на зброю для України, фінансова допомога для стабілізації українського бюджету - безпосередньо або через ЄС, - а також приблизно 6 млрд євро на підтримку українських біженців у Німеччині", - заявив Шольц.

Він наголосив, що уряд Німеччини має намір наступного року повернутися до дотримання передбачених конституцією обмежень щодо нарощування держборгу. Однак влада країни може тимчасово відмовитися від цього правила у разі погіршення військового чи фінансового стану України.

"Ми будемо зобов'язані реагувати, якщо ситуація у зв'язку з російською агресією загостриться, наприклад, становище на фронті, або якщо інші партнери Києва зменшать свою допомогу Україні, або зросте загроза Німеччині та Європі", - зауважив канцлер.

Як повідомлялося, у листопаді міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус підтвердив плани вдвічі збільшити видатки на військову допомогу Україні у 2024 році. Спочатку уряд країни планував передбачив лише 4 млрд євро на військову допомогу у федеральному бюджеті на 2024 рік. Проте майже всі гроші пішли на вже обіцяні проєкти. У Міністерстві оборони просили додаткових 5 млрд євро під час бюджетних переговорів, уряд погодився додати 4 млрд євро.

Однак ці плани опинилися під загрозою через кризу, спричинену "дірою" у бюджеті ФРН на 60 мільярдів євро, яка виникла внаслідок рішення Конституційного суду.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес