Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У ФРН навчили другу групу українців експлуатувати Patriot

 

Бундесвер підготував другу групу українських військових для роботи з системою протиповітряної оборони Patriot. Про завершення курсу вишколу близько 70 солдатів і офіцерів з України повідомив в п'ятницю, 1 грудня, командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлов (Andreas Marlow). Курс підготовки тривав більш ніж шість тижнів, заявив Марлов на одній з баз військово-повітряних сил (ВПС) у Німеччині, яку публічно не називають, передає інформагенція dpa.

Захист повітряного простору України є головним завданням, оскільки російські удари цілеспрямовано нищать цивільну інфраструктури в Україні, наголосив німецький генерал. За словами Марлова, досягнуто такого рівня компетенції персоналу, який дозволить українцям самостійно працювати з цим зенітним ракетним комплексом (ЗРК) і, відповідно, виконувати завдання протиповітряної оборони.

Вирішальним фактором у підготовці є мотивація та готовність до дій, наголосив німецький генерал. "Друга річ - це те, що ми, звісно, отримали багато тактичних порад від українців про те, чого вони навчилися в боях з росіянами, починаючи від піхоти й закінчуючи інженерними військами і протиповітряною обороною", - визнав Марлов. На основі цієї інформації Бундесвер переглядає власні оперативні принципи, додав він.

Вишкіл відбували досвідчені українські військові

Зазначається, що в програмі підготовки брали участь досвідчені українські офіцери, за плечима яких роки служби в військах протиповітряної оборони. Багато хто з українських учасників вишколу мав досвід роботи з радянськими системами ППО, як-от ЗРК С-300. "Всі вони мають бойовий досвід, а також раніше служили в протиповітряній обороні", - сказав німецький інструктор. "Наш курс завершується дводенними навчаннями, наприкінці яких згадуємо все, чого навчилися", - додав він.

Водночас один з українських офіцерів, який брав участь у вишколі, визнав, що комплекс Patriot досить складна система. "Ми готові", - запевнив один з учасників вишколу, хоч і визнав, що окремі аспекти навчання ще триватимуть.

ФРН пообіцяла передали Україні додаткову систему Patriot

Нагадаємо, у жовтні федеральний канцлер Олаф Шольц (Olaf Scholz) пообіцяв Україні подальше постачання зброї та фінансову підтримку з боку ФРН. Цей так званий "зимовий пакет" містить і засоби для протиповітряної оборони, зокрема, Німеччина надасть Україні додатково систему ЗРК Patriot.

Нині ЗРК Patriot вважається одним із найсучасніших комплексів протиповітряної оборони в світі. Як показала практика бойового застосування його в Україні, комплекс спроможний успішно вражати гелікоптери, безпілотники, літаки, крилаті, а також балістичні й аеробалістичні ракети, зокрема, російські Х-47 "Кинджал", котрі російська пропаганда називала невразливими. Принаймні до появи в Україні ЗРК Patriot.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес