Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Столтенберг: На першому історичному засіданні Ради Україна-НАТО на рівні глав МЗС ми обговоримо підтримку України на шляху до НАТО й на полі бою

 

На першому "історичному" засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ союзники говоритимуть про підтримку України на шляху до членства в Альянсі й на полі бою, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у середу в Брюсселі перед початком засідання.

"Сьогодні на нас чекає історична зустріч - перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке демонструє, що Україна наближається до НАТО. На засіданні обговоримо, як ми можемо підтримати ваш шлях до членства в НАТО. Усі союзники згодні, що Україна стане членом Альянсу. І нам треба зараз обговорити подальші зусилля щодо реформування і те, як НАТО може підтримати вас у здійсненні реформ", - зазначив Столтенберг.

Крім того, під час засідання обговорюватимуть питання "термінових потреб на полі". "Дозвольте мені знову відзначити глибоке захоплення українськими Збройними силами, політичним керівництвом, народом України, хоробрістю, яку ви демонструєте з моменту повномасштабного вторгнення", - наголосив генсек НАТО.

Відзначивши досягнення України на полі бою, Столтенберг також констатував, що "ми не повинні недооцінювати Росію". "Ми бачимо інтенсивні бої і маємо бути готові до нових повітряних і ракетних ударів. Тому важливо, щоб наша солідарність з Україною була не лише на словах, а й на ділі", - додав він.

Генсек нагадав про відкриття в Румунії навчального центру для пілотів F-16, EUR2,1 млрд від Нідерландів, створення 20 союзниками коаліції протиповітряного захисту. "Це конкретні дії. Нам потрібно їх більше, і нам потрібна стійка посилена підтримка України. Бо це в інтересах України, але також і в інтересах нашої власної безпеки, щоб Україна перемогла, щоб ви були спроможні дати відсіч російським силам і вистояти як незалежна держава в Європі", - наголосив Столтенберг.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також наголосив, що перемога України не лише в інтересах України, а й усієї євроатлантичної спільноти. "Не буде перебільшенням сказати, що захист Європи без України - це завдання, яке ви не можете виконати просто з однієї простої причини, бо наразі в нас - найсильніша та найбільш загартована в боях армія в Європі, ми збільшуємо нашу сумісність із НАТО, ми значною мірою стаємо де-факто армією НАТО", - сказав Кулеба.

Крім того, під час засідання міністр має намір обговорювати спроможність оборонної промисловості, щоб гарантувати стійкість безпеки всього євроатлантичного простору. "Оборонна промисловість має нарощувати виробництво", - зазначив він.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес