Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Компанії, пов'язані з кіносоратником Єрмака, намагалися вивести з України 37,5 мільйона, – ЗМІ

10:32 10.11.2023 |

Політика

 

Компанія Артема Колюбаєва, який є колишнім кіносоратником голови Офісу президента Андрія Єрмака, отримала дозвіл на відправку 37,5 млн грн у Дубаї під приводом закупівлі м'яса як товару критичного імпорту. Сталося це після початку повномасштабної війни, коли уряд запровадив обмеження на імпорт, щоб запобігти виведенню валюти за кордон.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Дозвіл на виведення валюти під приводом закупівлі м'яса просила компанія з управління активами "Ессетс файненшл груп", де одним із співвласників є Артем Колюбаєв.

Гроші на цю закупівлю у формі відсоткової позики надав інвестиційний фонд "Урбан". Його співвласником і директором на той момент значився Володимир Метелиця, який наразі керує іншою, новоствореною КУА Колюбаєва.

Зазначається, що позика надавалась фірмі "Цариця полів", яка мала закуповувати м'ясо. В той момент серед її засновників опинились фонд "Урбан" і ще два інвестфонди - "Вікерс" (який також контролював менеджер компанії Колюбаєва - Метелиця) та "Апеліот", де до 2021-го директором і співвласником світився сам Коблюбаєв.


Наразі відомо, що 37,5 млн грн з рахунків "Урбану" ще в липні 2022-го року пішли на рахунки "Цариці полів". Станом на вересень 2022 року ці гроші не були переведені в валюту і не відправлені за кордон. Проте згідно фінансової звітності "Цариці полів" за весь 2022 рік, з її рахунків вони теж найімовірніше пішли. Але наразі невідомо, куди саме. При цьому, за даними журналістів, ані в минулому, ані в цьому роках ця компанія нічого не завозила з-за кордону.

Так само компанія, у якої мали закупити м'ясо, - дубайська фірма Al Dmani Livestock Trading протягом 2022-го-частини 2023-го років нічого не імпортувала в Україну. Сама компанія з ОАЕ була створена у 2016 році, має кілька старих роликів на Youtube, а її сторінка в Facebook востаннє оновлювалась у 2021-му.

На запити журналістів дубайська компанія не відповіла.

Варто зазначити, що дозвіл на виведення грошей за кордон компаніям з орбіти Колюбаєва надала Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку. Одним із позаштатних радників цієї номісії є Ельнур Мехтієв - бізнес-партнер Колюбаєва по новоствореній КУА та фінансовий директор девелоперської компанії ENSO. Також Мехтієв зараз значиться кінцевим бенефіціаром фонду "Урбан", з якого власне і вивели 37,5 млн. грн.

Голова Нацкомісії - Руслан Магомедов - паралельно також є позаштатним радником голови Офісу президента Андрія Єрмака, з яким Колюбаєв раніше мав спільну компанію і разом продюсував фільм.

Сам Колюбаєв у відповідь на питання Bihus.Info щодо поставки м'яса заявив, що взагалі не розуміє, про що йдеться. Також він спростовує будь-які бізнес-стосунки з компаніями і фондами. І врешті-решт взагалі відмовився говорити з журналістами.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес