Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ЄС та його країни вже виділили на розмінування в Україні EUR110 млн і розширять це фінансування - єврокомісар

 

Європейський союз за останні півтора року мобілізував понад EUR43 млн для підтримки протимінної діяльності в Україні, повідомив єврокомісар із довкілля Віргініус Сінкявічус на відкритті Міжнародної донорської конференції високого рівня з гуманітарного розмінування в Україні в Загребі (Хорватія) у середу.

"У поєднанні зі значною двосторонньою підтримкою, яку надають держави-члени ЄС, ми вже сьогодні перевищили EUR110 млн інвестицій у цей сектор", - зазначив він.

Водночас єврокомісар наголосив, що виділених коштів недостатньо і необхідно нарощувати фінансування.

"Протимінна діяльність є найважливішим пріоритетом у нашій підтримці України. І нам потрібно продовжувати тісно співпрацювати, щоб наша підтримка була настільки ефективною, тривалою і стійкою, наскільки це можливо. І ЄС стоятиме поруч з Україною перед обличчям цього виклику і вітатиме постійну тверду прихильність усіх міжнародних партнерів України", - заявив Сінкявічус.

За його словами, вирішення проблеми мінного забруднення української землі внаслідок агресивної війни Росії є важливим кроком на шляху України до реконструкції та відновлення. Швидке і надійне очищення землі та інфраструктури є обов'язковою попередньою умовою для повернення людей до своїх домівок і відновлення економічної діяльності, пояснив він.

Єврокомісар зазначив, що підтримка ЄС поширюється на всі напрями протимінної діяльності, включно з оцінкою, обстеженням і розмінуванням.

"Важливо зазначити, що це також охоплює просвітництво з питань мінної небезпеки, щоб допомогти спільнотам, які зазнали мінного забруднення, краще захистити себе, а також надати підтримку жертвам інцидентів, пов'язаних із мінами", - додав Сінкявічус.

Він зазначив, що ЄС і його держави-члени також надають значну підтримку в оснащенні українських гуманітарних саперів, екстрених служб і національної поліції, щоб зробити їхню небезпечну роботу безпечнішою та ефективнішою.

За його словами, Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації Єврокомісії підтримує ці зусилля цілодобово і без вихідних.

"Більше того, ми тісно співпрацюємо з нашими українськими партнерами для підтримки ефективних систем управління українським сектором протимінної діяльності. Для ЄС велика честь бути серед міжнародних партнерів України, представлених у Консультативній раді нового Центру гуманітарного розмінування країни", - зазначив єврокомісар.

Він додав, що вимога додаткових експертів для підтримки роботи Міністерства економіки в цьому напрямі перебуває в стадії реалізації. Інші задіяні національні органи також можуть отримати цю підтримку.

Як повідомлялося, у проведеному Світовим банком, урядом України, Єврокомісією та ООН дослідженні після року війни витрати на гуманітарне розмінування оцінювали у понад EUR34 млрд з EUR383 млрд загальних витрат на реконструкцію та відновлення. Україна входить до числа країн світу, найбільш забруднених мінами і вибухонебезпечними пережитками війни. При цьому повний ступінь забруднення залишається неясним через тривалі бойові дії та окупацію території.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес