Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Міністри оборони Франції та України обговорили можливе спільне виробництво та закупівлі

 

На зустрічі міністрів оборони Франції та України у Києві обговорювали у тому чилі потенційне спільне виробництво та оборонні закупівлі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомили у Міноборони України.

На зустрічі французького міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню та з українським колегою Рустемом Умєровим говорили про актуальні потреби сил оборони України, двосторонні проєкти з військово-технічного співробітництва, підготовка українських військових та подальше впровадження Україною стандартів НАТО.

Себастьєн Лекорню сказав, що Франція продовжить допомагати постачанням зброї і навчанням для українських військових, зазначивши, що завдяки Франції навчання на французькій території або у Польщі пройшли понад 7 тисяч українських військових.

"Третє питання більш стратегічне і стосується нашої здатності щось спільно виробляти для потреб України. Зараз ми підходимо до такого незвичайного етапу у відносинах між нашими двома країнами, де ми разом дивимося, що ми можемо спільно виробляти чи спільно купувати", - цитують Себастьєна Лекорню.

У рамках візиту підписали меморандум про наміри щодо співпраці між ДП "Агенція оборонних закупівель"(колишній "Укроборонпром") та Генеральною дирекцією з озброєння (DGA) (Франція). Документ передбачає безстроковість співробітництва та створює нормативно-правову базу для укладання контрактів. Це також сприятиме поглибленню військово-технічної співпраці, у тому числі, у сфері розвитку спільних високотехнологічних проєктів в інтересах забезпечення оборони обох країн, зазначили у Міноборони.

Лекорню у повідомленні в соцмережах додав, що за результатами зустрічі уклали "десяток угод" між промисловцями, які стосуються артилерії, бронетехніки, дронів і техніки для розмінування. "Завдяки цим угодам Франція мобілізує свій досвід промислового виробництва на підтримку Україні", - заявив французький міністр.

Рустем Умєров зі свого боку подякував Франції за допомогу, нагадавши, що завдяки Парижу Україна отримала сучасні системи ППО SAMP/T та Crotale, артилерійські системи CAESAR, протитанкові засоби Milan, колісні танки AMX, бронетранспортери VAB та багато іншого.

Нагадаємо, Лекорню прибув в Україну 28 вересня. Перед цим стало відомо, що приїхав також міністр оборони Британії Грант Шаппс та, ймовірно, все ще перебуває у Києві.

Відомо, що найближчими днями у Києві має відбутися Форум оборонних індустрій за участі понад 160 представників оборонпрому з усього світу. Точні дати події не розкривають.

Також у четвер стало відомо, що німецький концерн Rheinmetall отримав від Федерального антимонопольного відомства Німеччини дозвіл на створення спільного підприємства з концерном "Українська оборонна промисловість" (колишній "Укроборонпром").

Ключові теги: Франція
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес