Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Порошенко в Мюнхені: Не вірте Путіну і не бійтеся його

 

DW поговорила з п'ятим президентом України Петром Порошенком у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки у суботу, 18 лютого.

DW: Рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Які ключові висновки зараз можна зробити?

Петро Порошенко: Зараз весь світ дивиться на Україну, а вся увага сконцентрована у Мюнхені. Основні питання, які стоять за підсумками Мюнхенської конференції для пересічної людини: коли закінчиться війна? Що кожен з нас може зробити для того, щоб прискорити її закінчення? Це пронизує весь форум. Глобальна безпека залежить від нашої перемоги.

Тональність змінилася. Якщо раніше лідери країн-партнерів заявляли, що ми будемо з Україною до кінця, то сьогодні вони кажуть, що будуть з нами до перемоги. І сьогодні кожен з нас повинен зробити щось для того, щоб цю перемогу прискорити - допомогти армії, допомогти Україні.

Від чого саме, на ваш погляд, залежить перемога України?

Є п'ять речей, від яких залежить перемога. Перше - це зброя, її ніколи не буває достатньо. Нині Україна має достатньо зброї, щоб зупинити Путіна, але потребує більше зброї для того, щоб перемогти. Більше зброї - швидше мир.

Друге - це санкції (щодо Росії. - Ред.). Ми маємо закрити всі можливості для обходження санкцій, запровадити нові санкції, які матимуть правильну мету - переполовинити російський експорт для того, щоб Путін мав менше грошей або зовсім їх не мав, аби фінансувати війну і вбивство українців, включно з замороженням ліквідних російських активів.

Третє - це те, про що зараз говорила віцепрезидентка США. Це - справедливість, тобто невідворотний трибунал для Путіна.

Четверте - гарантії безпеки для того, щоб наша перемога вилилася в системну безпекову ситуацію в Європі. Кажуть, що західні союзники разом з Радянським Союзом виграли війну у Гітлера, але прогавили мир. Ми на сьогодні виходимо з того, щоб Путін або Росія не змогли повторити атаку. Для цього не існує іншого механізму, ніж членство України в НАТО - це п'яте. Ми сьогодні говоримо, що Альянс зацікавлений в членстві України більше або принаймні настільки ж, наскільки у цьому зацікавлена Україна. І я як людина, яка ініціювала відповідні зміни до Конституції України, кажу, що українці є найбільш євроатлантично оптимістичною нацією - понад 90 відсотків підтримують майбутнє членство в НАТО, і вони мають право ставити це питання і чекати, щоб Вільнюський саміт дав гідну і достойну відповідь на нього.

Як і коли може завершитися війна?

Я не люблю давати прогнозів, бо багато залежить від того, наскільки рішучим буде світ. Чи навчиться він в українців рішучості? Три поради: перша - не вірте Путіну, друга - не бійтеся Путіна, третя - будьте разом і всередині України, забезпечивши єдність, і в світі, забезпечивши солідарність з Україною.

І якщо будуть зброя, санкції, трибунал для Путіна і членство в НАТО, війна може закінчитися цього року, після третього кварталу, коли Путін вже не матиме грошей, коли зброя, яку отримають українці, дозволить нам наступати, і коли Росія зрозуміє небезпеки і ризики тримати Путіна далі. Отже, наша перемога завершиться депутінізацією Європи, депутінізацією Росії та депутінізацією світу.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес